Skivrecensioner

As DiaBatz – Riding Through The Devil’s Hill

By  | 

Skivbolag: Drunkabilly Records
Utgiven: 2009
Speltid: 24 Min
[rating:4]
recension_AsDiaBatz–RidingThroughTheDevilsHill_cover
Psychobillyscenen domineras av killar och band med en sångerska finns men band som består enbart av tjejer är lite mer sällsynt. As DiaBatz är ett av dessa. Bandmedlemmarna började spela ihop 2006 och As DiaBatz var född. Bandet består av tre tjejer som går under namnen Baby Rebbel (gitarr, sång), Killer Klaw (Ståbas) och Clau Sweet Zombie (trummor) och är ifrån Brasilien, de spelar Psychobilly på ett sätt som skiljer dem åt från de flesta band med deras säregna sound.

Musikmässigt är det Psychobilly med mycket influenser ifrån Rockabilly/Neo-Rockabilly.
Långt ifrån exempelvis Horrorpops och punkinfluenser som är vanligtvis inom psychobilly. 2009 gavs debutskivan Riding Through The Devil’s Hill ut på det belgiska skivbolaget Drunkabilly Records och fick ett varmt mottagande från psychobillyfansen.
De sparkade upp sig till ett av de mest kända psychobillybanden.

Riding Through The Devil’s Hill innehåller 10 spår som krossar allt i sin väg, engelskan är riktig bra, sångerskan Baby Rebbel gör sången rättvis.
Alstret på skivan levereras på ett professionellt sätt och produktionen är 100% säker, inte konstigt eftersom det är inte helt okända Marc Burger från bandet 69Beavershot som är skyldig till produktionen. Men i grund och botten är det ändå bandet som spelar och sjunger, då spelar det ingen större roll om vem som har producerat musiken.

As DiaBatz är som sagt bra musiker och skivan påvisar detta flera gånger om.
Mina personliga favoriter är Wide Awake, en cruisingvänlig låt måste jag säga, musikmässigt är det en neo-rockabillyinfluerad låt.
Riding Through The Devil’s Hill är också en favorit, en instrumental låt och är en mycket passande låt till titeln. Witches Stomp är ytterligare en favorit, nu under sommaren passar nästa favorit Summertime Booze, denna passar sig både på cruising och på festen måste jag säga… Sista spåret I Don’t Worry About It är också en favorit, jag inser nu att flertalet av mina favoriter är MYCKET Rockabillyinfluerade alster…

Kort sagt, As DiaBatz – Riding Through Devil’s Hill är en riktigt bra platta, trots deras inriktning på Psychobilly är det mycket Neo-Rockabilly/Rockabilly slingor, solon, även sångmässigt är det mycket rockabilly. En härlig blandning av Psycho och Rockabilly.
Jag ser fram emot deras kommande alster.

Låtlista:
01. Woman In White
02. Necrolove
03. Psychomad Mary
04. Wide Awake
05. Under My Own Spell
06. Riding Through Devil’s Hill
07. Witches Stomp
08. We Ain’t No Psychobitches
09. Summertime Booze
10. I Don’t Worry About It

Smakprov:

Facebook: https://www.facebook.com/asdiabatz
Myspace: /www.myspace.com/asdiabatz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *