Skivrecensioner

Cousin Harley – B’Hiki Bop

By  | 

Skivbolag: Little Pig Records
Utgiven: 2013
Speltid: 37.09 min
[rating:3.5]
Cousin' Harley - B'Hiki Bop
Cousin Harley från Vancouver har genom hårt arbete under 14-15 år förvärvat ett rykte om att leverera allt från hot-rod rockabilly till footstomping vintage country and western swing. Gitarristen och frontmannen Paul Pigat är i sällskap av Keith Picot på ståbas och Jesse Cahill på trummor för att skapa en ostoppbar rock ‘n roll wrecking crew.
Från klassisk honky tonk och cowpunk, till en portion western swing och klassisk Jump Blues, Cousin Harley spelar enligt den gamla traditionen med touch av nytt.

B’Hiki Bop är Cousin Harley’s första instrumentala skiva som fansen har väntat på i många år och nu är den här. Skivan innehåller 12 original låtar och en cover (Main Street Breakdown).
Paul Pigat står för gitarrspelandet och jag förstår varför fansen har längtat efter en instrumental skiva, för det var det jävligaste i en positiv mening vilket gitarrspelandet Paul bjuder på. Men i och för sig att göra en instrumental skiva baserad på gitarr och steel guitar säger ju ett och annat om Paul’s kunnande.
Han backas upp av minst lika bra musiker som också får sin stund i rampljuset när Jesse kör lite korta trumsolon eller när Keith river av några solon på ståbasen.

Grunden på B’ Hiki Bop vilar stadigt på western swing, jump blues och lounge men några grymma rockabilly rökare tillsammans med några rock ‘n’ roll dängor samt en enstaka som går åt psychobilly hållet höjer tempot på skivan.
Dessutom så är det inte mycket som skiljer sig från detta album och Cousin Harley’s tidigare albums, det är i stort sett bara saknaden av sång som är den stora skillnaden.

Produktionen av skivan står Paul själv för och är inspelad i den kanadensiska studion Bully’s Studio i New Westminster BC. Är Paul nöjd med produktionen så är även jag nöjd, det är något som säger mig att han är petig med hur det ska låta och ska det låta så här så ska det låta så.

Helheten är klart godkänt, grymt bra gitarrspelande, bra komp, bra produktion men tyvärr är det inte stor variation musikmässigt på låtarna. När man bara spelar instrumentalt är det lätt att det blir så, därför är det viktigt att få varje låt att sticka ut och urskilja sig på något sätt vilket Cousin Harley tyvärr inte har lyckats på några låtar. Men förutom detta så tycker jag att den är godkänd, passar utmärkt till en sommarkväll när man vill bara ta det lite lugnt och njuta av den svenska sommaren.

Låtlista:
01 Rigby’s Romp
02 Winkle Picker
03 Chicken Feed
04 Dreaming Of You
05 4 Wheels 9 Lives
06 Catchin’ the Break
07 Zwack
08 Dirty Saddle
09 B’Hiki Bop
10 Weasel in the Henhouse
11 Southern Fried
12 Main Street Breakdown
13 Bender of El Swartho

Smakprov:

Hemsida: www.cousinharley.com
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Cousin-Harley/134552263253246

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *