Intervjuer

I soffan med Kent Suspender

By  | 

En kväll på söder med Kent Suspender som sällskap i mys-soffan. Kan det bli bättre?

De har blivit kallade för Sveriges största psychobilly band, har avverkat åtskilliga mil i turnébussen, gästat flertalet festivaler och lyckats med bedriften att över hela Europa föra ryktet med sig att där det är fest, där är Suspenders.
Men dessa musiker besitter mer musikaliska kunskaper än bara psychobilly. Rockabilly och Blues är två gamla vänner som alltid funnits där och det märks. Jag lutar mig fram och spänner ögonen i mitt intervju objekt. Det är ingen mindre än Kent Suspender, frontmannen i f.d Slapping Suspenders numera kallade för Thee Suspenders. Jag är lite nyfiken på hur allt började med tanke på vilken ypperlig sångare och gitarrist han nu blivit. Kent som från början var en punkare från Eskilstuna med musiker drömmar berättar: 

Jag började lira piano och ta ut låtar då jag var runt fyra. Jag testade även trummor men sedan gav farsan mig en gammal halv akustisk Gibson som jag tyvärr smashade mot en sängstolpe innan jag förstod värdet av den,tragiskt.Jag har genom åren testat mycket musik, allt ifrån att spela i kompband bakom artister till blues, punk, sleeze, rockabilly… Man behöver få mogna och testa innan man hittar vilken väg inom musiken man vill gå. För mig så är Slash en otroligt duktig och skillad gitarrist även fast det kanske inte syns på min stil och hur jag ser ut.

l_6831dfe0c619a74bbb7fa33def9b1c55

– Hur halkade du in i Slapping Suspenders?

– Jag kände grabbarna i bandet och då trummisen gifte sig med min syster och de behövde en gitarrist så tackade jag ja. På den vägen började allt. Det var runt 1992-93 tror jag, då hade de redan släppt en platta och börjat etablera sig. .

– Det var alltså så du blev medlem,men hur kom det sig att du tog över rollen som bandets sångare?

– Runt 2003 så dog tyvärr vår frontman Michael efter en otroligt blöt resa. Vi hade varit i studion 10 dagar och skulle precis på Hollands turne’ med Frantic Flintstones, men dagen innan så hittades han död med 4.9 promille i blodet. På kvällen hade vi varit ute och firat att skivinspelningen var klar så det blev ett mycket tragiskt slut.Hans familj ville gärna att vi skulle fortsätta så då axlade jag rollen som sångare. Allt som allt efter att jag blev medlem så har vi gjort 7 plattor, samlings skivor, lite singlar och ett otroligt turnerande. Den sista turnen vi gjorde så lyckades vi på tre veckor avverka 6 länder och nästan 1000 mil. Det var tungt.

– Så namnbytet……?

– Ja man kan väl säga att Slapping dog med Mick så vi behöll Suspenders och blev kort och gott Thee Suspenders.

– Hörrö Kent, det är sällan jag har sett dig utan gitarr, vad är grejen med det? Har du några favoriter hemma?

– Jag har en Gibson-74 som jag köpte då jag var 16, den är väldigt speciell för mig, och så har jag två Gretsch också. Den ena är en vit Gretsch ala Brian Setzer som jag köpte bara för att hänga på väggen. Den har jag aldrig spelat på och det är lite pride and joy över den. Sammanlagt har jag nog 14 gitarrer allt som allt så jag har väl hittat mitt instrument kan man säga.

n715001929_675228_9983

– Jag vet att du har haft skivbolag på besök nu i dagarna, har du lite inside information att dela med dig av?

– Ja, ha ha ha, det är ett bolag från Usa som är intresserade av att ta oss på turné i staterna nästa år. Dessutom har vi kontakt med ett tyskt bokningsbolag som vill få in lite turne’ datum i europa så nästa år kommer att bli ett hektiskt men spännande år. Jag ska även ut med Frantic Flinstones igen och det ska bli roligt.

– Men du måste ju droppa lite turné datum för oss som är intresserade av att höra mer!

– Ja ja okej då, med Suspenders så lirar jag den 27/6 här i Stockholm på Sjätte Tunnan, sedan är det 1/8-Nyköping, 13-14/8-Eskilstuna och Rock At Sea kryssningen den 24/11. Det ska bli kul. Vi fungerar bäst live och det är ju därför jag började med musik. Att höra publikens jubel efter en show är obetalbart. Det är livet.

Vi lutar oss tillbaka i soffan och tar emot vår beställning, sedan tar det inte lång tid innan vi hittar miljoner saker att tala om.

pict2210

För er som vill veta mer om Thee Suspenders kan alltid gå in på deras Myspace;
www.myspace.com/theesuspenders2

– En Exklusiv Intervju för BadAssLifestyle.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *