Skivrecensioner

MojoKings – Whatever Happend To Rock ‘N’ Roll??

By  | 

Skivbolag: Bad Soul Records
Utgiven: 2011
Speltid: 40.24 min
[rating:3]
MojoKings Whatever Happend To Rock 'N' Roll??
MojoKings grundades 2007 av Paul Scoulding (sång/gitarr), Scotty Roberts (trummor) och Lee Paine (Bas), syftet var att de villee gå ett steg längre med rockabilly-musiken som de avgudar. I följd av framgångar med sin debutskiva ”Got The Devil In Me” byttes bandmedlemmar ut och in, och nu utgör MojoKings av Paul Scoudling (sång/gitarr) Olly Simmonds (trummor) och Pauls bror Richard (bas).

”What Ever Happend To Rock ‘N’ Roll” innehåller 12 spår, med nio egna låtar och tre cover på bl.a. Rolling Stones hit ”Paint It Black” samt en instrumentalare. Första spåret är även titeln på skivan, en riktig djävla explosion av tyngre, hårdare rockabilly med os av punk och garage. Skivan går i ungefär samma mönster rakt igenom, snabba trummor, gitarr och bas som verkligen får jobba. Jag vet inte hur jag ska förklara hur MojoKings låter men det närmaste jag kommer är ett mayhem av skinn som piskas, ståbas som får vaxproppen att hoppa ut ur örat. Gitarrackord och solon som skulle få mina fingrar att slå knut på varandra. Släng dessutom in en garagerockare på sång. Samtidigt som detta mayhem pågår utrönar öronen skickliga musiker, bra material och sköna melodier.

Hade jag haft en mopar med Hemimotor och feta däck hade jag förmodligen kört ihjäl mig när jag hade satt igång denna skiva. Aggressionerna bara växer, mer fart, ännu mer fart!!!
Gillar man fart passar MojoKings som en sup på Midsommarafton.

Låtlista:
01. Whatever Happend To Rock ‘N’ Roll
02. Hurricane
03. Chet Head
04. I’d Like To See You Naked
05. Dirty Robber
06. I’m A Red Blooded Boy
07. Teenage Kicks
08. You’re A Long Time Dead
09. Chick Berry
10. I Don’t Think I Like You Anymore
11. Another Attack
12. Paint It Black

Smakprov:

Facebook: https://www.facebook.com/pages/MOJOKINGS/126561850737
Myspace: https://myspace.com/mojokings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *