Skivrecensioner

Nigel Lewis And The Zorchmen – Ladies & Gentlemen, Attention Please…

By  | 

Skivbolag: Drunkabilly Records
Utgiven: 2008
Speltid: 26 Min
[rating:0]
recension_NigelLewisAndTheZorchmen–LadiesandGentlemenAttentionPlease_cover
Nigel Lewis var en av originalmedlemmarna i det välkända bandet The Meteors och har tagit en självklar plats i Psychobilly Hall of Fame.
Han har haft många band under årens lopp, bl.a. Escalators, Dead Kings mfl.
Trots att Nigel var med och grundade genrérn Psychobilly är detta inte någon ren och skär psychobilly platta utan en blandad kompott av Psychobilly, Rockabilly, garage punk etc.Skivan öppnas av Ladies & Gentlemen, Attention Please… som även är skivans titel. En skitbra låt som går i rockabilly/country stil. I wanna be someone heter det andra spåret och är mindre bra, musikmässigt och textmässigt är den helt enkel tråkig.
Tredje spåret Footsteps börjar lite tråkigt men övergår till mer slappin’ bas och något bättre musikmässigt. Låten faller lite på texten.
Ride kommer härnäst och country/rockabilly äntrar åter skivan men tyvärr det är något som gör den lite tråkig…När skivan börjar falla mer och mer dyker sömngivaren Sweet Pandora and Me upp och…. NEJ! Vad gör Nigel igentligen? Hotel room in New Orleans som följer som sjätte spåret är en helmystisk låt, psychobilly, ska, 80-tals pop eller…. Jag vet inte, texten är skitbra synd bara på musiken!
Walking on the Beach är nummer sju här höjer Nigel tempot lite, men tyvärr måste jag återigen säga tråkig låt, tråkig text.
Destination Blue är nummer åtta på denna hittills slätstrukna skiva och är faktiskt den andra låten hittills som är bra, snälla låt resterande låtar vara minst lika bra!
Och nu börjar skivan arta sig, Nummer nio, The Demon and The Angel stiger och klättrar upp på Bra-listan, puttar ner Destination Blue till tredje bästa låt.

När jag såg titeln på nästa låt som är nummer tio tänkte jag detta måste vara en riktig röjarlåt… Rockabilly som den heter… Jag såg fram emot att få höra den, den börjar bra men låten är ingen röjarlåt som jag hade trott och hoppats, musiken består av akustisk gitarr och ståbas alltså old-style rockabilly i modernt sound. Textmässigt faller den långt ner men musiken är bland den bästa på denna skiva.
Sista spåret på skivan heter Itchy Feelings detta är en mer upptempolåt men är som de flesta låtarna, slätstruknen och tråkig.

Tyvärr är detta ingen skiva som faller mig i smaken, när jag såg skivomslaget och namnet Nigel Lewis tänkte jag här är en superbra producerad skiva med skitbra låtar. Tji fick jag.
Jag har läst andra recensioner på skivan och kanske är det jag som inte har bättre vett eller musiksmak men i de flesta recensioner får denna skivan många plus.
Som man brukar säga, smaken är som baken – delad.

Det finns två utgåvor på denna skiva, den andra utgåvan innehåller en bonus CD på 24 livelåtar från 2006 i Hamburg, The 20Flight Rock.

Låtlista:
01. Ladies & Gentlemen, Attention Please…
02. I Wanna Be Someone
03. Footsteps
04. Ride
05. Sweet Pandora And Me
06. Hotelroom in New Orleans
07. Walking On The Beach
08. Destination Blue
09. The Demon And The Angel
10. Rockabilly
11. Itchy Feelings

Smakprov:

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nigel-Lewis-The-Zorchmen/135694943116259
Myspace: www.myspace.com/nigellewisandthezorchmen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *