Reportage

Raggarna intog Gamleby

By  | 

5 september arrangerade motorföreningen Rabiat Motor och Gamleby Folkets Park den sjätte upplagan av “Rockabilly i Byn”, som man nästan kan hävda har blivit en tradition, banden som stod för musiken var The Radicanes och dragplåstret Eva Eastwood kompad av Confidence.

Kvällen började med en cruising från Västervik till Gamleby, omkring 50-60 bilar deltog i cruisingen. På plats kunde de som ville delta i en utställning var av priset var förutom en pokal men också 3000 kr. Vinnaren var Västerviksbon Patrik Myrén, en stolt Pontiacägare.

Scenen intogs av The Radicanes som blåste av med några covers och egna låtar. Några besökare intog dansgolvet medans andra strosade omkring på området och handlade lite häftiga rockabilly, hotrod plagg, skivor etc från det relativa nystartade butiken Fanatica från Hultsfred.

Omkring 22:30 äntrades scenen av Eva Eastwood och med en rivstart drog dem igång med låtar från hennes tidigare och kommande alster. Golvet söktes nu upp av besökare för att dansa och se Eva rocka loss på scenen.


I pausen signerade Eva skivor och ting i Fanaticas stånd som under kvällen även hade stått för försäljningen av Evas skivor och t-shirts. Festen fortsatte med toner av Eva Eastwood långt in på natten, besökarna var nöjda och glada.
Vädergudarna var tillmötes med sol, värme och inget regn, sammanlagt var det inte mindre än 500 besökare som hade sökt sig till Gamleby denna kväll.

 

 

 

 

 

 

 

Om Rockabilly i Byn arrangeras nästa år rekommenderar jag varmt ett besök. Jag ska dit nästa år i alla fall.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *