Skivrecensioner

Red Hot Max – 30 Years of Slappin’ And Twangin’

By  | 

Skivbolag: Scana
Utgiven: 2010
Speltid: 75 Min
[rating:3]
recension_RedHotMax-30YearsofSlappinAndTwangin_cover
Att skriva en kort sammanfattning om Red Hot Max musikkarriär är då inte lätt för han har ju hängt med i tre decennium och spelat överallt och ingenstans… varit förband till Stray Cats, Johnny Carroll mfl. Släppt flera skivor etc… I häftet som tillkommer finns en perfekt sammanfattning om Red Hot Max rödheta karrär som ett av Sveriges bästa och äldsta rocker! Så jag överlåter saken till Anders som skrivit sammanfattningen i häftet.

30 Years of Slappin’ And Twangin’ är en bestof platta, och de första spåren på skivan är från 2010 därefter går tiden bakåt ända till 1980-talet. Man får följa med på en resa från nutid till dåtid.
Detta är ett häftigt upplägg, i vanliga fall brukar bestof plattor börja med det gamla materialet, men här är det tvärtom. Skivan innehåller 30 låtar med en stor blandning av Red Hot Max musikaliska verk, egenskrivet material växlas det med kända coverlåtar som får vem somhelst att knäppa med fingrarna eller stampa med foten.
Musikmässigt är det svårt att sätta ett finger på en speciell genrér, Red Hot Max är väl som Sveriges svar på Brian Setzer, rockabilly, rock ‘n’ roll, swing/jive, boogie woogie m.m. Ja listan kan göras lång på influenser på Max material. Men det är väl det som har gjort honom odödlig, variationen på musiken.
Största delen av spåren är liveinspelningar från olika spelningar. Dessa är svåra att gissa sig till om man inte har häftet att utgå ifrån eller när Max talar med publiken. Detta visar att Red Hot Max är professionell musiker och för jävla bra live!

30 Years of Slappin’ And Twangin’ sammanfattar Red Hot Max 30 år som musiker på bästa sätt, skitbra låtar som visar bredden av hans influenser, visar hur ett band ska låta live, gammalt som nytt outgivet material.
Är du inne på rockabilly, rock ‘n’ roll, jive, swing eller boogie woogie eller nåt liknande och inte har någon platta med Red Hot Max är detta en platta för DIG! Även om du har hans tidigare alster är detta en platta som du måste ha! Den passar alla på ett eller annat sätt, på festen hemma, i bilen på cruisingen eller bara ha på i bakgrunden när du tar det lugnt hemma….

Låtlista:
01. Classic Car Folks
02. There’s A Scratch
03. Please Don’t Leave Me
04. Toe Toppin’
05. Hey Baby
06. So Mean Baby
07. Shake, Rattle & Roll
08. Twang-Medley
09. Well, Now Dig This
10. Red Hot Stomp
11. Birth Of The Boogie
12. Safronia B
13. Stomp Rock
14. I’m A Hobo
15. That Mellow Saxophone
16. Are You Ready To Rock
17. You Gotta Go
18. Mama’s Little Baby
19. Equator
20. Stop
21. Fractured
22. Countdown Boogie
23. Mobile Alabama
24. Blue Jean Boogie
25. Blue Backbeat
26. Rock & Roll Fever
27. Have You Heard
28. Jitterbuggin’ Baby
29. Baby Take Me Back
30. Newborn Flame

Smakprov:

Hemsida: www.redhotmax.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *