Filmrecensioner

Rockabilly 514 (Dokumentär)

By  | 

Originaltitel: Rockabilly 514
Längd: 110 min
Utgiven: 2007
[rating:1]
Rockabilly 514
Rockabilly 514 är en dokumentär om livet kring några rockabillys i Montreal, Kanada, det var med spänning som jag skulle se denna dokumentär när den gick på SVT1 (29/12-08).
Början av filmen var det ihopklippta intervjuer med bl.a. Wanda Jackson och The Comets (Bill Haley’s kompband) vilket i min mening var det mest intressanta.

Men Rockabilly 514 handlar om dagens rockabillys. Man följde med dessa personer som dokumentären handlar om, bl.a. planerades Kanadas första rockabillyfestival (“The Red Hot & Blue Rockabilly Festival”) som även gick av stapeln under inspelningen, några snabba intervjuer med bl.a. rockabillybandet “The Cockroaches” som följdes upp med några klipp från spelningar.

Enmansbandet “Bloodshot Bill” som ständigt är ute på turné intervjuades även där några klipp från spelningar, han spelade på gitarr och kompade med trummor samtidigt! Vilket var imponerande och det lät bra dessutom.
För inte glömma burlesque som arrangerades av ett par, man får se auditions, hur de tillverkar fjädrarna m.m. Och i slutspurten får man se lite av showen.

Denna dokumentär var ingen höjdare för min del, jag skulle vilja att dem skulle vara mer ingående i kulturen än vad de var. En riktig amatör dokumentär, att kalla det för rockumentär vore smutskastning.
Jag är glad att den visades på TV så jag slapp lägga ut pengar på den, där tjänade jag några kronor… Tack SVT!

Trailer
[responsivevideo]

[/responsivevideo]

Rockabilly 514 på nätet:
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1513883/
Myspace: www.myspace.com/rockabilly514

Bloodshot Bill på nätet:
Myspace: www.myspace.com/bloodshotbill

The Cockroaches på nätet:
Myspace: www.myspace.com/thecockroaches

Recenserad av Frank 2008.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *