Musiknytt

Rockabillybandet Lady Luck Combo har släppt sitt debutalbum

By  | 

Rockabillybandet Lady Luck Combo släppte sitt debutalbum “Waiting For A Train” den 17 maj på Heptown Records.

newcd_ladyluckcombo-waitingforatrain_cover “Waiting For A Train” är Lady Luck Combo´s rykande debutalbum. Med rötterna i Rockabilly och rock´n´roll så rör de sig även mellan andra närbesläktade genrer och skapar något helt eget!! Skivans första låt ”Peggy Lee” är inget annat än en knockout i ett rasande tempo!

Med låtar som ”Cry Over You” och ”Waiting For A Train” så är bandet inne i countryns värld, medan ”Rockabilly Reaper” och ”Train To Catch” andas tung Psychobilly! Bandets fascination för surfmusik har också sin plats i energiska ”Surf Gadget” och i den närmast hypnotiska ”The Missing Link”, medan den klassiska rockabillyn representeras i låtar som ”She Went To Vegas” och ”Be-Bop-A-Lulu”.

Influenser man kan tycka sig höra är bl.a. Johnny Cash, Link Wray, Johnny Burnette och Carl Perkins men låtarna är med ett undantag (”Broken Heart” av The Moonlighters, en bortglömd klassiker!) originalkompositioner, alla framförda med stor virtuositet och känsla.

 

Inspelningen har skett i Studio Möllan där man tagit vara på det råa och ärliga soundet man bara får hos en väl sammansvetsad rockabillytrio. All musik är inspelad live i studion för en så autentisk ljudbild som möjligt, endast sång och visa effekter är pålagda i efterhand.

Lady Luck Combo bildades 2009 och är baserade i Helsingborg/Malmö. En Trio med klassisk sättning, Gitarr, Kontrabas och Trummor, som siktar högt med sitt distinkta och aggressiva sound! Med över 130 gigs på sitt cv så har de redan gjort intryck på den skandinaviska rockabillyscenen. För att nämna några gig: South Island Rumble (DK), Debaser, Helsingborgsfestivalen, Västerås High School Hop, Barnyard Rumble (DK), The Tivoli m.fl.

Lady Luck Combo har två släppespelningar för albumet, dels fredagen den 24 maj på Nya Tröls i Malmö och sen på lördagen den 25 maj, där de spelar mitt på dagen på det stora arrangemanget Hepcat Day på Hepcat Store, St. Lars Väg 21 i Lund. Där huserar även skivbolaget Heptown Records som är med och arrangerar Hepcat Day med bl.a. tre band (Lady Luck Combo, J.Tex, The Cremators). Det kommer bli fullt ös med musik, retroprylar, bilar, motorcyklar och kläder kring affären Hepcat Store på St. Lars området i Lund.

Lady Luck Combo är: Martin Blad – Sång/Gitarr, Marcus Närvik – Bas, Per Bökberg – Trummor

Låtlista:
01 Peggy Lee
02 She Went To Vegas
03 Waiting for A Train
04 Be-Bop-A-LuLu
05 Train To Catch
06 Cry Over You
07 Bad Boy Bop
08 Surf Gadget
09 Drinks ´N´ Booze
10 Broken Heart
11 Rockabilly Reaper
12 The Missing Link

Smakprov:

www.ladyluckcombo.se
www.heptownrecords.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *