Musiknytt

Simon Crashly And The Roadmasters firar sitt 20-årsjubileum med en ny CD

By  | 

Simon Crashly And The Roadmasters firar 20-årsjubileum 2014 och vad passar då bättre än en ny skiva med en titel om vad det precis handlar om. “It’s Only Rock ‘N’ Roll”

Simon Crashly And The Roadmasters är ett av Sveriges populäraste rockabilly-gäng och säg en cruising-träff och rockabilly-festival så kan vi garantera att grabbarna någon gång varit där och lirat.
För det är det de älskar mest. Att lira live.
Detta återspeglar sig i musiken som är livfull rockabilly fylld med edge och en energi som är få band förunnat. Allt förankrat i den amerikanska musikkulturen från 50-talet.
Nya skivan är producerad av Patrik Staffansson som bland annat jobbar med John Lindberg Trio och som är en av Sveriges mest välanlitade rockabillyproducenter.
Simon Crashly And The Roadmasters kan se tillbaks på 20 roliga år, men de har sannerligen många år framför sig också. Något de bevisar med besked med denna skiva!
Simon Crashly And The Roadmasters firar sitt  20-årsjubileum med en ny CDSimon Crashly And The Roadmasters grundades i Falun (Dalarna) 1994 av Håkan Svennbeck och i dagens läge så är Sten Åsberg (gitarr och sång) som är den enda riktiga original medlemmen kvar!
Bandet har släppt en rad med skivor närmare ca tio st har det blivit totalt och 2001 var det dags för succé för bandet!
Roadhouse Rock som skivan heter släpptes på Enviken records och fastade direkt i den större rockabilly skalan i Svergie och dels utanför Europas gränser! Skivan sålde riktigt bra och stenen var i riktig rullning med mycket spelningar och en stor fans skara byggdes upp.

Något av bandens kuriosa så är det låtar som har tolkats av stora dansband och haft låtar på hit listorna.
Nyligen så vart Simon Crashly And The Roadmasters signade på Atenzia Records där nya skivan “It’s Only Rock’n’Roll” kommer att släppas.

 

Dagens sättning är
Sten Åsberg (gitarr å sång
Peter Nilsson: trummor
Crille Nordahl: ståbas
Anders Larsson: piano

Låtlista:
01. Letter To My Baby
02. Hey Pretty Baby
03. You Broke Another Heart
04. I´ll Keep On Lovin You
05. Hurricane
06. Mary Ann
07. Dont You Lie To Me
08. You Went Away And Left Me
09. Deep In The Heart of Texas
10. House of Blue Lights
11. Jill
12. Susie´s House
13. True Love

Releasedatumet för skivan är satt den 22 Januari 2014, kan du inte vänta med att beställa finns möjligheten att beställa den redan nu på Ginza.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *