Skivrecensioner

Foggy Mountain Rockers – Rock ‘n’ Roll Philosophy

By  | 

Skivbolag: Part Records
Utgiven: 2010
Speltid: 71 Min
[rating:4.5]
Recension Foggy Mountain Rockers - Rock n Roll Philosophy_cover
Här har vi 6 veteraner inom Teddy Boy Rock ‘N’ Roll, ett band som inte kräver någon presentation för dem inbitna lyssnarna men för er andra stämplar jag några rader om detta band.
Foggy Mountain Rockers har sina rötter i Tyskland, och bildades 1992. Under åren som gått har de givit ut 11 skivor och medverkat på otaliga samlingsskivor. Utan några krusiduller presenterar jag här en av deras bästa plattor hittills…

Rock ‘n’ Roll PhilosophyRock ‘n’ Roll Philosophy innehåller 18 spår, medellängden på låtarna är hela 4 minuter! Dessa gamla knogjärnen bjuder på deras säregna sound, klassisk teddy boy rock’n’ roll, knivskarpa rytm, speglar influenser från Johnny Cash, omskakad i något som gör dem säregna inom musikscenen.
Heiko Piechas underbara sångröst, är som vanligt utöver något annat, jag vet inte riktigt hur jag ska förklara för er som mot alla odds inte hört detta band tidigare.
Alla låtar utan en är originallåtar, låten som inte är deras egna är en cover på Ronnie Nightingale & The Haydocks ballad ”Don’t Brake My Heart Again”. Som inte var planerad att spelas in och släppas på CD. Men p.g.a. efterfrågan efter ett uppträdande med låten på Ronnie Nightingale & The Haydocks 25års jubileum bestämde dem att ta med den här.I försök att uröna texterna som tur nog finns med i häftet som medföljer, texterna är skrivna med stor kunskap om textskrivning, flertal låtar oberopar kärkeken, förlåtelse och ensamhet.
Vilket på de senare skivor har varit ett genomgående ämne tillsammans med något man kan förklara enklast såhär; Streetfightin’ Teds and Rock ‘n’ Roll texter, de skäms inte för vad de är, de hyllar alla Teddy Boys, de skriver musik om dess historia.
Med på skivan finns en hyllningslåt till Johnny Cash som är bland dem bästa jag någonsin hört, till skillnad från andra hyllningslåtar är detta ingen cover, utan en hjärtgripande text om Johhnys liv från när han provspelade för Mr. Philips (Sun Records) fram till hans tragiska död. När jag hör den känns det som att höra en en sammanfattning av filmen Wlak The Line plus lite till. Riktigt jävla bra!

Tillbaka till skivhäftet, den känns riktigt fet när man har den i handen men när man bläddrar igenom den så innehåller inte alltför mycket förutom texterna finns det bilder på medlemmarna och annan grafik, och en tacklista… En lång tacklista. Ja man ska inte vara girig, detta är mycket bättre än bara en sida.

Rock ‘N’ Roll Philosophy är ett måste i varje Teddy Boy’s skivställ, utan denna har man missat något. De blir bara bättre och bättre ju längre dem spelar, de har inte fastnat på vägen utan de utvecklar sig fast att de håller sig till musiken som de gör bäst.
Detta är en av de bästa skivorna under 2010!

Låtlista:
01. It’s Not To Late To Be Wild
02. Pain Hurts
03. Be Apart
04. Teddy Boy Anthem
05. What Are You Waitin’ For
06. The Fog
07. Alone
08. Man’s Ruin
09. The Wanted Man In Black
10. Tender Days
11. Something Wrong With You
12. Teddy Boy Movement
13. Wanderin’ Star
14. The Beat
15. Illuminati (Instr)
16. Rock ‘n’ Roll Religion
17. She Brings Back The Wolf In Me
18. Don’t Brake My Heart Again

Smakprov:

Hemsida: www.foggy-mountain-rockers.de/
Facebook: https://www.facebook.com/foggymountainrockers
Myspace: https://myspace.com/foggymountainrockers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *