Skivrecensioner

Hot Rod Rhythm Boys – Introduction

By  | 

Skivbolag: Jupiter Stroll Records
Utgiven: 2011
Speltid: 31.24 min
[rating:4]
Hot Rod Rhythm Boys - Introduction
Hot Rod Rhythm Boys är ett finskt/engelskt rock ‘n’ roll band bestående av rent av legender inom scenen. På sång och gitarr har vi Mark Harman som är känd ifrån bl.a. Restless. På den andra gitarren har vi Jari Rautio som har spelat i bl.a. Bitter Creek och The Drills. Bakom trummorna sitter Tommi Hänninen som har spelat i bl.a. The Quakes, sist men inte minst har vi Lauri Valkonen som spelar ståbasen, även han har spelat i The Quakes. Med detta starka banduppsättningen levererar Hot Rod Rhythm Boys sitt andra album ”Introduction” från 2011.

Hot Rod Rhythm Boys platta ”Introduction” innehåller 12 låtar och som är mesta delen covers men även två egenskrivna låtar finns med.
Skivan öppnas av en av mina personliga favoriter ”Mercury Blues”, en riktigt bra version av en riktigt bra låt, nu över till något nyare än första spåret nämligen till ZZ Top’s odödliga hit ”Sharp Dressed Man” att Hot Rod Rhythm Boys har valt att köra en låt med ZZ Top är efter att ha hört denna versionen en självklar idé. Jag är inte så glad i ZZ Top men denna version höjer hela skivan en snäpp. Jag ville nämna ovanstående låtar för att ge er en inblick om vad ”Introduction” handlar om, nämligen rock ‘n’ roll/rockabilly från 50-talet till 80-tals rock blues utförda och omtwistade av Hot Rod Rhythm Boys som gör det på ett övertygande sätt och sätter ”Introduction” på topplistan för dem bästa skivorna för festen eller för cruisingen. Sitta hemma och lyssna på skivan går helt enkelt inte utan att man känner ett viss tvång att backa ut bilen och köra en sväng med högtalarna på max tillsammans med vännerna.
”Introduction” känns varm och ombonad och på så sätt symboliserar den sommar och värme.
Är du ett fan av Restless är detta ett band för dig, gillar du svängig rock ‘n’ roll med högklassisk musik så är detta ett band för dig. Söker du ett band som andas och lever rock ‘n’ roll/rockabilly så har du hamnat rätt. Allt detta och mycket mer är Hot Rod Rhythm Boys och deras skiva ”Introduction”.

Låtlista:
01. Mercury Blues
02. Sharp Dressed Man
03. Get Out Of Denver
04. I Wanna Be Your Lover
05. The House Is Rockin’
06. Jungle Drum
07. My Little Sister Gotta Motorbike
08. What Did You Say
09. They Go Wild
10. Homework
11. I Want To Be Loved
12. Coutry Showdown

Smakprov:

Hemsida: www.hotrodrhythmboys.com/
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Hot-Rod-Rhythm-Boys/146984335398665
Myspace: https://myspace.com/markharmanhotrhythmboys

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *