Skivrecensioner

Johnny Knife and His Rippers – Sinister Street

By  | 

Skivbolag: Part Records
Utgiven: 2012
Speltid: 50.02 min
[rating:4.5]
Johnny Knife and His Rippers - Sinister Street
Detta är ett band som har lång tradition inom rock ‘n’ roll musiken, kanske inte som ett band utan bandmedlemmarna i sig själva. Vi har frontmannen John Sindre Lynghaug ”Johnny Knife” sång och bas som har spelat i Rebels Revenge, Christian Hochmuth ”Ripper Chris” gitarr och sång som spelar i Town Rebels och bakom trummorna sitter Sven Schürmann ”Ripper Sven” från Foggy Mountain Rockers. Så det är inga främmande rockers som utgör bandet Johnny Knife and His Rippers.

Det som i slutänden skulle bli debutplattan ”Sinister Street” påbörjades redan 2009 och arbetades fram delvis i Norge och i Tyskland eftersom medlemmarna bor i dessa länder och släpptes nu 2012 på Part Records.
Skivans 18 låtar (12 egna och 6 covers) är en musikalisk blandning av engelsk 50’s senare hälft och tidig 60’s Rock´n´Roll i kombination med Teddy Boy Rock ‘n’ Rollens styrka.
Det är John Sindre Lynghaug som är huvudsångaren med undantaget på en låt där Christian Hochmuthsjunger sjunger, John’s sångröst känns helt rätt med musiken, hans engelska är inte helt felfri men mycket bättre än många andras och det lilla som felar är absolut ingenting man lägger någon större energi på.
Musiken är som sagt en mix av sen engelsk 50’tals och tidig 60’tals rock ‘n’ roll med attityden och styrkan från Teddy Boy rock ‘n’ roll, helt fantastiskt producerat av inte helt okända Kai Steffens som också ligger bakom designen på enkla med eleganta bookletten på tolv sidor fullproppad med låttexter, foton och bandinfo.
Dem har tagit in en gästtrummis på låtarna ”Break Up Today” och Fiddler On the Roof” nämligen Domenico Todaro trummisen i Foggy Mountain Rockers.

”Sinister Street” är en stark debutplatta, det egna materialet som presenteras är det hög klass på, texterna är professionellt skrivna och musiken likaså. Produktionsmässigt och musikmässigt riktas mina tankar till Foggy Mountain Rockers och John’s sångröst påminner också om Heiko’s underbara och säregna röst, så det är bara plus och plus med mera plus för Johnny Knife and His Rippers.
Plattan innehåller en hel del guldkorn så för att inte ta er tid alltför mycket och rabbla upp guldkornen köp plattan och njut istället!

Låtlista:
01. Teddy Boy Jive
02. Heads Or Tale
03. Break Up Today
04. Growl
05. My Old Man Is A Square
06. Be Bop Teddy Girl
07. Mysterious Night
08. Jack The Ripper
09. Don‘t Take Your Love From Me
10. Riot At Leister Square
11. Fiddler On The Roof
12. Texas Calls You Home
13. Sinister Street
14. Gonna Type A Letter
15. Yankee Belle
16. Saturday Night At The Duckpond
17. At The Ace
18. London Rocker

Smakprov:

Hemsida: www.johnnyknife.com
Facebook: https://www.facebook.com/johnnyknife
Myspace: https://myspace.com/johnnyknife

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *