Skivrecensioner

Robb Shenton and The Western All-Stars – We’re Gonna Rock!

By  | 

Skivbolag: Fury Records
Utgiven: 2011
Speltid: 27.51 min
[rating:3.5]
Robb Shenton and The Western All-Stars - We're Gonna Rock!
Robb Shenton (född Robb Deka, bytte senare till Shenton) började sin karriär under 60-talet i Preston England där han spelade i bl.a. The Crusaders, Robb Deka & The Strangers och The Falcons, 1963 träffade han den kända producenten Joe Meek som utvecklades i en vänskap och ett samarbete som förde Robb in i bandet David John & The Mood som blev ett känt band i England och var förband till Rolling Stones.
Under senare hälften av 60-talet började Robb flörta med psychedelia-bandet The Third Eye, under 70-och 80-talet spelade han i många olika band men hade även sitt egna Robb Shenton Band.

Och 2011 tog Robb sig i kragen och knåpade ihop en ren och skär rock ‘n’ roll platta som i sin tur är en hyllning till 50’talets rock ‘n’ roll med den slagkraftiga titeln ”We’re Gonna Rock!” med 8-manna bandet Robb Shenton and The Western All-Stars.

Robb har samlat ihop 10 mer kända och mindre kända 50-och 60-tals låtar, plus en låt som han själv har skrivit som innehar namnet ”Hey Sweet Sheila” som är tillägnad hans stora kärlek som under åren har stöttat honom och fortfarande gör.
Produktionen står producenten Alan Wilson för som i sin tur för dig tillbaka till SHOTGUN och dem andra pionjärerna när dem tog England med storm på 70-talet med British Revival Rock ‘N’ Roll. Alan Wilson nöjde sig inte med att ratta mixerbordet, han spelar även gitarr på alla låtar och bas på ”Crazy Country Hop” samt sjunger i bakgrundskören.
Robb kompas av bandet Western All-Stars som är ett gäng på 8 (inklusive Alan Wilson) personer som tillför sina kunskaper och fullbordar arrangemanget till fullo.

Robb and The Western All-Star gör musiken på ett sätt som gör att den passar utmärkt till vårens och sommarens evenemang, på cruisingen är Robb Shenton en självskriven favorit i bilen, från riktiga rock ‘n’ roll rökare till mer bakåtlutade lugna hits.
Har man missat denna skivan så har man missat ett guldklimp i sanden!

Låtlista:
01. That’s Alright
02. Sure Do Love You Baby
03. Pretty Little Love Song
04. I’m In Love
05. We’re Gonna Rock
06. Train Kept Rollin’
07. Cincinnati Fireball
08. Lonely Blue Boy
09. Hey Sweet Sheila
10. Rockin’ Little Angel
11. Crazy Country Hop

Smakprov:

Facebook: https://www.facebook.com/robb.shenton
Myspace: www.myspace.com/robbshenton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *