Skivrecensioner

So-Cal Rocket Dynamics – Santa Susana Meltdown

By  | 

Utgiven: 2011
Speltid: 38.27 min
[rating:4.5]
So-Cal Rocket Dynamics - Santa Susana Meltdown
På senare år har det blivit mer populärt att trycka in punkinfluenser i rockabilly, vi har tex. det svenska bandet Astrolites, tyska Nitro 17, The Creepshow från USA för att nämna några få.
Och många band som ser dagens ljus idag tycks ansluta sig till detta fenomen. Det amerikanska bandet So-Cal Rocket Dynamics är ett av dessa som har slagit in på detta spår.
”Santa Susana Meltdown” är debutskivan för dessa herrar, dem ligger själva bakom produktionen och utgivningen som skedde under 2011. En ganska färsk platta på scenen med andra ord.
Robert R Coddington är det som ligger bakom textskrivandet samt musiken på de tolv låtar som har valts ut på skivan, han svänger även med ståbasen tillsammans med medlemmen Rich Contadino som i sin tur ylar i mikrofonen samtidigt som han slår på pukor och cymbaler. Tredje medlemmen i bandet är Jason Karp och är den som sliter ut strängarna på gitarren

Musikmässigt är det som sagt lite mer modern rockabilly med inslag av punk, även lite skön psychobilly kan utrönas samt rock ‘n’ roll och garagerock glimmar till men grunden står stadigt på det rockabilly-gjutna stativet.
Produktionen är också riktigt bra, professionellt producerat så det känns nytt, det är dock inte inspelat på så viss att det ska påminna om 50-talets rockabilly utan det är ren och fräsch musik som strömmar ut. Vilket jag inte har något emot i många fall och absolut inte i detta fallet heller, det skulle nog kännas dumt och framför allt låta lustigt om produktionen skulle liknas vid 50-talets sound. Här finns det inget att börja gnälla om.

Traditionsenligt drar vi vidare mot omslaget som faktiskt är det första som ögonen ser, och oftast är det som man fastnar för först. Robert R Coddington har även varit här och pulat lite och jag måste erkänna att det är riktigt jävla bra gjort, jag är lite nördig men jag älskar detaljer, och här finns det gott om detaljer och häftiga motiv. Gammalt, nytt och mekaniskt… Riktigt häftigt gjort.

So-Cal Rocket Dynamics har kanske en ljus framtid framför sig om dem utvecklar sig framöver, jag tycker att det är en riktigt bra skiva, bra texter, bra produktion, bra musik med andra ord.
Det som jag tror kan vara lite av ett sänke är just det att dem påminner en hel del om andra band som lirar samma sorts musik vilket kan vara lite tråkigt i längden, men det finns sköna partier i låtarna som utmärker sig och det är just dem partierna som gör att jag kommer ta med mig den på jobbet och bränna av några högtalare i hopp att andra ska få smak på So-Cal Rocket Dynamics.

Låtlista:
01. Ready To Go
02. Are You One Of Them?
03. Stray
04. Don’t Mean A Thing
05. Venice Vampires
06. Santa Susana Meltdown
07. Heroes
08. Too Damn Cool
09. Nothing
10. Vintage Rock And Roll Girl
11. Paint It Black And Drive It
12. Something Ain’t Right

Smakprov:

Hemsida: www.therocketdynamics.com/
Facebook: https://www.facebook.com/SoCalRocketDynamics
Myspace: https://myspace.com/socalrocketdynamics

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *