Skivrecensioner

V/A The Best Of Ripsaw Records Vol.1

By  | 

Skivbolag: Part Records
Utgiven: 2010
Speltid: 54 Min
[rating:4]
recension_bestofripsawrecords-vol1_cover
Ripsaw Records är ett legendariskt skivbolag från USA som såg ljuset 1976, som sedan dess har gett ut många plattor som förgyllt mångas liv. Trots detta har dem inte givit ut en skiva sedan 1990 förutom Marti Broms senaste hit “Not For Nothin” (2010).
Under sina vingar har dem haft storheter som Billy Hancock & The Tennessee Rockers, Martha Hull, Marti Brom mfl. I sitt stall.
Här har Part Records i samarbete med Ripsaw Records tagit fram några av dem bästa banden och dem bästa låtarna som skivbolaget har gett ut från 1976 fram till 2010.Banden som medverkar är Billy Hancock & The Tennessee Rockers, Billy Hancock (solo), Tex Rubinowitz, Martha Hull, Marti Brom, Kid Tater & The Cheaters, The Uptown Rhythm Boys, Bobby Smith och Louie Setzer & The Appalachian Mountain Boys.
Några av namnen var helt okända för mig men när låtarna skrapade loss vaxet i öronen kunde jag inte förstå hur dessa kunnat undgå mig tidigare.

Att många av låtarna har många år på nacken märks inte alltför mycket ljudmässigt, vanligtvis kan ljudbilden på låtar variera kraftigt p.g.a. Inspelnings år och utrustning, men inte här, låtarnas kvalité är riktigt bra.
Ljudet är mustigt, där basen låter som en bas och inte som en pinne som man slår med. Gitarrerna låter som gitarrer och inte som banjo, trummorna låter som trummor och inte som om man slår på tomma kartonger. Riktigt bra kvalité på slutprodukten!
Häftet som följer med innehåller en otrolig historia om från Ripsaw records grundades av Jim Kirkhuff och Jonathan The Spider Strong 1976.
Lite information om banden som medverkar på skivan, skisser på hur loggan för skivbolaget togs fram och mycket därtill. Häftet är fullmatad med rock ‘n’ roll!

En sak man alltid kan räkna med på de flesta best of plattorna är att låtarna som är med alltid är rent av skitbra låtar som man har valt, och här är det inget undantag. Den passar till alla tillfällen man kan tänka sig, cruisingen, festen, bilträffen eller när man bara slappar. Denna innehåller det som krävs för släcka Rock ‘N’ Roll törsten.
Att detta är Vol.1 visar att Ripsaw Records har mycket material kvar att samla ihop, och för knyta ihop första delen av Ripsaw Records historia avslutar jag med ganska uppkäftig med ett pekande finger: Buy it or be an moron who does not know what great rock ‘n’roll is.

Låtlista:
01. The Boogie Disease (Billy Hancock & The Tennessee Rockers)
02. Bad Boy (Tex Rubinowitz)
03. Feelin’ Right Tonight (Marta Hull)
04. When I See You (Billy Hancock)
05. Get A Little Goner (Marti Brom)
06. Wheels Of Fire (Kid Tater & The Cheaters)
07. This Time (Billy Hancock & The Tennessee Rockers)
08. Ohhh-Wow (The Uptown Rhythm Kings)
09. Both Wheels Left The Ground (Bobby Smith)
10. Rootie Tootie (Billy Hancock & The Tennessee Rockers)
11. Mascara Tears (Marti Brom)
12. Sweet Allan Lee (Louie Setzer & The Appalachian Mountain Boys)
13. House Rocker (The Uptown Rhythm Kings)
14. Lonely Blue Boy (Billy Hancock & The Tennessee Rockers)
15. Hot Rod Man (Tex Rubinowitz)
16. Alley Cat (Billy Hancock)
17. What Do I Hafta Do (Bobby Smith)
18. No Use Knockin’ (The Uptown Rhythm Kings)
19. Oh, Caroline (Billy Hancock)
20. Finders Keepers (Marti Brom)

Smakprov:

Hemsida: http://www.ripsawrecords.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *