Skivrecensioner

777 (Triple Seven) – Unleashed

By  | 

Skivbolag: Part Records
Utgiven: 2010
Speltid: 53.35 min
[rating:3.5]
Recension 777 (Triple Seven) - Unleashed_cover
777 eller Triple Seven som man kan säga är en trio från Tyskland som består av gitarristen/sångaren Nikolai Pötter, basisten Franz Stiegemann och trummisen Oliver Leggewie.
De bildades 2005 och här är deras debutskiva. Unleashed innehåller 12 låtar av varierande genrér, grunden är självklart rockabilly som de blandar med swing-aktiga riff doppade i modern uppkäftig rått sound samtidigt som de har något som kan liknas vid Cocktail party över sig. Samtliga låtar är skrivna av Nikolai.
Nikolai bjuder på riktiga rökarriff och sköna solon på gitarren med sin 100 procentiga sångröst. Franz vet hur man behandlar strängarna på basen, tungt sound på basen tillsammans med det knackande ljudet som utgör grunden i rockabilly-soundet. Trummorna får sin dos av Oliver.

Musikmässigt är det riktigt professionellt, inget fel på utförandet eller på sången, påminner på sina delar om Boppin’ B (Tyskland), vilket inte är något negativt, Boppin’ B är nämligen riktigt bra musiker. Produktionsmässigt finns det inget heller att anmärka på, riktigt bra.
Omslaget föreställer Triple Seven, innehållet är ganska fattigt. Bandinformation, tacklista och 3 foton på bandet. Men omslaget som är gjort av Jochen ”Fritte” Mönig är riktigt komisk, jag hittar nya detaljer nästan varje gång jag tittar på det.

Avslutningsvis 777- Triple Seven är ett riktigt bra musikaliskt, de kan spela och Nikolai kan verkligen sjunga. I vissa toner påminner det om sång till hårdrock!
Unleashed innehåller flera guldkorn som får en att vilja lära sig dansa jive och hela den svängen för sedan inta vardagsrumsgolvet och slita på trägolvet.
Några favoriter är Spoiled Generation, My Guitar, T*ttenf*ck och Don’t Look Back.
Och när dem där “Cocktail party” låtarna dyker upp och jag vill bara gå och lägga mig. Dessa låtar är absolut inte dåliga på något sätt, det är faktiskt på dessa man hör hur fantastisk sångröst Nikolai har. Det är bara så att dessa låtar faller mig inte i smaken helt enkelt.
Ska jag erkänna något så är det att ju mer jag lyssnar på skivan desto bättre blir den.

Låtlista:
01. My Guitar
02. Rill Rall Daddy
03. Boundless Life
04. Don’t You Dare?
05. Fulltime Jerks
06. Gamble Maniac
07. J.O.P Lady
08. T*ttenf*ck
09. No Eye Stays Dry
10. Spoiled Generation
11. Don’t Look Back
12. Kill Tomcat

Smakprov:

Facebook: https://www.facebook.com/777.triple.seven

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *