Skivrecensioner

ADELS – Fuck Around Europe

By  | 

Skivbolag: Kustom ReKords
Utgiven: 2012
[rating:5]
ADELS - Fuck Around Europe (LiveCD)
I 18 år att de har spelat tillsammans, de har släppt 10 CD-skivor och 1 DVD, och mer än 1800 konserter har spelats runt om i Europa, främst i Italien (på senare år, i genomsnitt 180 konserter per år). De är Adels, ett band som bildades 1994, och består av Diego “Rockin ‘” Geraci på gitarr och sång, Fabio “Fabulous” Cinque på kontrabas och Sandro Pittari på trummor. ”Fuck Around Europe” är deras elfte platta utgiven på Kustom ReKords 2012.

”Fuck Around Europe” är en liveplatta och låtarna är inspelade i Nederländerna, Danmark och Tjeckien. Plattan innehåller 18 låtar bland annat hel sköna covers på helt otippade Mark Knopflers ”Walk Of Life”, countrydängan Johnny Hortons ”One Woman Man” och rock ‘n’ roll rökaren ”Wild One” med Jerry Lee Lewis. Frontmannen Diego Geraci är den som står för textskrivningen på 12 av låtarna, som återfinns på deras tidigare skivor men det är ändå skönt för öronen att majoriteten av låtarna är deras egna och inte bara covers som vanligtvis förekommer på liveplattor.
Musiken står stadigt på en grund av 50-tals rockabilly med influenser från rock ‘n’ roll (självklart!), surf, punk och blues med stänk av 80-talets neo-rockabilly.

Produktionen är helt fantastisk, skivan är inspelad med en mobil studio av trummisen i bandet Sandro Pittaro, det är riktigt kvalité, musiken och sången är klara i ljudet, inga missljud, rundgångar eller ljudförsämringar., vrål och tjut från publiken överröstar inte, de finns där lite snyggt i bakgrunden. Hade jag inte vetat att det är en liveplatta så hade jag trott att den var inspelad i studio.

Adels har spelat ihop i 18 år och ännu har dem glöden, detta märks och hörs främst på deras spelningar och på ”Fuck Around Europe, dem har inte blivit gamla och sega, full fräs med uppkäftiga låtar och titeln på plattan är ju allt annat än mesig. Detta faller mig i smaken som en kall öl en het sommarkväll.
Det vore en fröjd för ögonen och för öronen att se dem i Sverige någon gång framöver, kanske till nästa sommar under någon av alla rockabillyevenemang?

Låtlista:
01. Wild One
02. Hey U
03. Snap The Thumb
04. Hi Ahhh
05. Walk Of Life
06. Behind The 8 Ball
07. The Vamp
08. Blister In The Sun
09. Red Hot Sicily
10. Awakadee Awakadoo
11. Hot Nite
12. Rock & Roll Star
13. Electroshock
14. Outlaw Party
15. Boogie Man
16. I fought The Law
17. One Woman Man
18. Do De Boogie

Smakprov:

Hemsida: www.adels.it
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Adels/41205684490
Myspace: https://myspace.com/adelsrockabilly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *