Skivrecensioner

Astrolites – Play For Keeps

By  | 

Skivbolag: HepTown Records
Utgiven: 2010
Speltid: 45 min
[rating:4.5]
recension_astrolites-playforkeeps_cover
Astrolites startades 2002 då under namnet Tom Wilson and Astrolites, 2005 utökades bandet med Marku Kallunki (trummor) och Uno Eiving (Ståbas), bandet bytte namn till Astrolites.
2007 gavs deras debutskiva ut “Hard Luck” och har turnerat runt om i Europa.
Astrolites alster finns med i hyllningsskivan till The Hellacopters – Dancing On Your Graves från 2010 med bl.a. The Camtwisters.

Och här är dem nu med sitt andra album… Play For Keeps.Play For Keeps öppnas av Chop Tops, vid första tonen höll jag på att blåsas omkull av det tunga soundet. En låt som inte bara handlar om hot rods utan ÄR en hot rod. Närmare än så här kommer man inte en hot rod i musikform.
13 spår av tung rockabilly med stänk av punk, swing, be-bop och surf, Astrolites kallar det Original Speed Rockabilly och jag kan inget annat än att hålla med.
Play For Keeps innehåller 2 cover, den ena är klassikern I’m Coming Home av Johnny Horton. Denna versionen är inte värst omarbetad men det osar ändå Hot Rod om den så som hela skivan gör.
Andra covern är mest känd med Johnny Cash trots att det var hans livskamrat June Carter som skrev den, nämligen Ring Of Fire. Många har tidigare avlivat denna klassiker med dåliga versioner men Astrolites version tillhör inte denna grupp, tack och lov.
Astrolites har tryckt ner gasen i botten och lagt i ettan och river av en godkänd version.Avslutningsvis kör jag på med en “Bad List”.
Av 13 spår är det en som jag får en allergisk reaktion mot, nämligen nummer fyra “Astrolito”.
Är det något som jag aldrig kommer underfull med så är det genrérn surf, “Astrolito” är nämligen genomsyrad av surf. Då menar jag 100% surfinspiration. Musikmässigt och produktionsmässigt finns det inget att anmärka på, det är helt enkelt för mycket surf.
Övriga låtar är 10 poängare, Play For Keeps osar Hot Rod. Närmare bestämt Play For Keeps ÄR Hot Rod i musikform!

Som jag skrev tidigare, Play For Keeps osar Hot Rod. Närmare bestämt Play For Keeps ÄR Hot Rod. Har du ingen, skaffa en och släng in denna plattan och leta upp ett chicken race!
Oavsett hur dina chanser att överleva i ett chicken race kommer denna platta ge dig ett smile på läpparna och en känsla som man inte känner så ofta. Nämligen Live Fast And Die Young!

Låtlista:
01. Chop Top
02. Rock ‘N’ Roll Star
03. Devil Woman
04. Astrolito
05. Im’ Coming Home
06. Here I Am
07. Go Rebel Go
08. Don’t Be Shy
09. Smiley
10. Roll With The Dead
11. Camtwister
12. Ring Of Fire
13. Nothing Last Forever

Smakprov:

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Astrolites/190287157711273
Myspace: www.myspace.com/astrolitesband

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *