Skivrecensioner

Barnyard Devils – Bad Ass Rockin’

By  | 

Skivbolag: Old-Rock Records
Utgiven: 2010
Speltid: 47 min
[rating:4.5]
Barnyard Devils - Bad Ass Rockin'

Barnyard Devils är ett projekt med gänget bakom det svenska bandet Wild Rooster och Lou Cifer från ett av Tysklands stoltheter nämligen Lou Cifer And His Hellions.
Lou Cifer och Stefan ”Steve Riot” hade diskuterat ett tag om att spela in något ihop, när Lou Cifer och Wild Rooster träffades i Sverige för att spela in några spår sommaren 2010, bildades Barnyard Devils.
Läs reportaget om Barnyard Devils»

När jag först hörde talas om detta projekt blev jag genast väldigt nyfiken, Wild Rooster är ett favoritband och Lou Cifer And His Hellions är ett band som jag inte alltför länge sedan hörde för första gången och fastnade direkt för Lou Cifers sång. Deras skivor har gått varma här hemma och ligger på min topplista bland de bästa banden inom Teddy Boy scenen.
Jag kunde inte få ihop dessa två… Wild Rooster och Lou Cifer? Hur ska detta låta? Blir det typ Wild Rooster med Lou Cifer på sång? Ja frågorna var många men skulle snart besvaras…
Här är den alltså, Bad Ass Rockin’ resultatet av när Lou Cifer tog ett par järn med de vilda tupparna (Wild Rooster) från Värmland.När Bad Ass Rockin’ dök ner i brevlådan blev jag som ett barn på julafton, jag hade väntat på denna skiva och frågorna var många… Jag hade knappt fått upp skivan ur paketet innan den låg och snurrade i spelaren, häftet på 32 sidor fick ett granskande öga över sig.
Första spåret, Ol’ Mountain Dew började göra sig hörd i högtalarna och alla mina frågor var besvarade!
Ljudmässigt påminner det mycket om legenderna Shotgun och Crazy Cavan And The Rhythm Rockers, vilket är Barnyard Devils idé. Så man inte på rak arm säga att det är Wild Rooster som står för musiken, och detta är mycket bra i min mening.
Killarna bakom Wild Rooster och Lou Cifer har odlat fram detta mycket bra, det är varken det ena eller det andra utan detta är Barnyard Devils.

Bad Ass Rockin’ innehåller 15 låtar vilka är skrivna av Stefan ”Steve Riot” och Lou Cifer, textinnehållet är mycket humor, attityd och southern pride skulle jag kalla det.
Det är cirka 47 minuter av Teddy Boy Rock ‘n’ Roll med humoristiska texter alltifrån om hur Ol’ Mountain Dew fräter på tänderna till mer klassisk Teddy Boy texter som om en Teddy Boy som rensar gatorna.
Av alla låtar är det 14 som är bra och 1 som är lite sämre, nämligen Freight Train.
Jag förstår helt enkelt inte låten, texten är rent ut sagt skitbra men hela upplägget med musiken och allt gör att den faller. Jag kan inte förklara det men den kanske växer i framtiden.

Favoriterna är många, alla spår har sin tjusning så det är svårt och det känns lite tråkigt att behöva rada upp dem för det är ju nästan alla spår på skivan. Men jag tar en topp fyra i alla fall utan någon särskild ordning.
Jag måste bara börja med den självklara Bad Ass Lifestyle. Alla ord är överflödiga (haha)
Ol’ Mountain Dew, fan så bra så det svider i magen och emaljen lossnar från tänderna.
The More You Gonna Rock… Musikmässigt DUNDER! Textmässigt… ROCK ‘N’ ROLL!
Raise The Flag, jag citerar:
”Oh, mother dear, I feel no fear.
When the cannons lumber loud.
Take my life buy gun ore knife
And the angels sing out loud”

Och för att inte glömma häftet som medföljer… 32 sidor med texterna och foton från när Lou Cifer var i Värmland med killarna i Wild Rooster.
Här är varenda text med för oss halvdöva bonnläppar och foton för fruntimmerna att glo på.
Fotona i häftet är tagna i Värmland under sommaren 2010, men man kan tro att grabbarna var en sväng i Södern mellan 30-och 50-talet och tog dessa foton samtidigt som dem delade på ett krus Ol’ Mountain Dew som de har fått av ”Uncle Bob”..
Och designen… Jag blir mer och mer imponerad av Stephans verk, helt otrolig kille på grafik och design.

Avslutningsvis, har jag bara en synpunkt på produktionen och det är i mina öron tyckte jag att vissa delar av några av låtarna var lite bleka i jämförelse med hur texterna är. Är det textmässigt ”Go and f#ck yourself, I’m a guy with bad attitude” ska musiken vara lite mer åt det hållet än och inte åt andra hållet.
Men förövrigt finns det inga synpunkter. Stefan, Lars, Kim och Jonas gör det skitbra med sina instrument (som vanligt) och Lou Cifer… Jag tycker mer och mer om hans sång, jag vet inte vad det är men jag har nog inte hört någon som sjunger som han. Suveränt!
Köp en dunk hembränt (och stöd din lokala hembrännare), släng på dig hängselbyxorna, spika upp rebellflaggan på verandan och sätt på Barnyard Devils – Bad Ass Rockin’!
Jag hoppas att få höra mer från dessa rednecks i Barnyard Devils och framförallt se och höra dem live någon gång!

Jag avslutar denna recension med refrängen från låten Bad Ass Lifestyle som jag tycker representerar bandet och skivan bäst.
”Well, b-b-b-b-b Bad Ass Lifestyle
B-b-b-b-b till the day I die
In my veins, heart and soul
B-b-b-b-b called Rock ‘n’ Roll”

Låtlista:
01. Ol’ Mountain Dew
02. White Trash
03. Guess Who’s Back
04. B.B.L.F
05. Dirty
06. Blue Yodel #0
07. Little Miss Evil
08. Freight Train
09. God Bless The Teds
10. Kansas
11. Punk Basher
12. The More You Gonna Rock
13. Devils Anthem
14. Bad Ass Lifestyle
15. Raise The Flag

Smakprov:

Myspace: www.myspace.com/barnyard.devils

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *