Skivrecensioner

Bonnie and The Groove Cats – Go Cat Go

By  | 

Skivbolag: Blue Martin Records / K-tel International
Utgiven: 2013
Speltid: 30.32 min
[rating:3]
Bonnie and The Groove Cats - Go Cat Go
Bonnie and The Grove Cats kommer från Schweiz och består av Bonnie Cat (sång), Jesse Jay (bas), Sticky Woods (trummor) och Buster Kay (gitarrer / ståbas).
Förutom debutskivan ”Go Cats Go” är dem även aktuella inom Eurovision Song Contest där dem med sitt bidrag tävlar för sitt hemland Schweiz, och som dem flesta vet så är finalen här i Sverige,Malmö närmare bestämt.
Men nu är det deras debutalbum ”Go Cats Go” det ska handla om, hur det går i Eurovision får vi vänta och se.

Bonnie and The Groove Cats mixar traditionell rockabilly med starkt inflytande av jazz, sångerskan Bonnie Cat har en sångröst som går hand i hand med deras stil, den är jazzig där det passar sig och mer rockig på rockabilly låtarna.
Förutom det jazz inspirerade känns det lite som lite åt 60-talet i vissa bitar av låtarna som känns som en fräsch vind som blåser till då och då.

”Go Cat Go” innehåller 10 låtar var av 5 är original låtar skrivna av Ueli ”Buster Kay” Hofstetter och Sandra ”Bonnie Cat” Erne har skrivit. Bland Bonnie & The Groove Cats cover versioner hittar vi irländska Jazz / Rockabilly drottningen Imelda May ”All For You” och klassikern ”Train Kept A Rollin’” som dessutom öppnar upp skivan.
Dem har även valt att sjunga några låtar på schweiziska eller båda engelska och schweiziska, detta är ganska vågat om man vill slå utanför Schweiz som i detta sammanhang jag inte skulle rekommendera. Visst någon låt går väl an men nu snackar vi om 6 låtar som antingen är helt på schweiziska eller blandad med engelska.

Produktionen är i stort sett helt okej, jag hittar inget att anmärka på när det gäller produktionen. Bra jobbat.

Booklettern lyser faktiskt professionell, väl utarbetad, lite mer åt det fina hållet om ni förstår vart jag vill komma. Förutom foton finns där texter på 9 av låtarna, tacklista och lite annan info samlat på 8 sidor (fram-och baksida inräknade). Stiligt utformat om jag måste använda ett främmande ord i min vokabulär.

”Go Cat Go” och Bonnie and The Groove Cats vill framstå som ett professionellt band med sitt snygga omslag och professionella foton, och musiken går lite åt det mer stilrena hållet fast det finns några oljestänkande råa rockabillyspår för att liva upp skiva lite. Men trots allt det fina över omslaget, produktionen m.m. så har dem faktiskt två akilleshäl och det är låtarna på schweiziska, personligen fattar jag absolut ingenting vad dem sjunger om. Musiken låter bra men texten är helt främmande, jag kan inte ens ana vad dem handlar om. Den andra akilleshälen är faktiskt Bonnie Cat’s sångröst, den är fin och allt, stämmer perfekt i det stora hela men ibland är den schweiziska brytningen alltför stark. Men båda detta kan Bonnie and The Groove Cats förbättra, så vi ska absolut inte räkna ut dem än. Jag tror att om dem kör på och väljer att enbart sjunga på engelska så lär vi nog få höra en hel dem med dem i framtiden.

Sammanfattningsvis, Bonnie and The Groove Cats och Imelda May har många likheter som gör att Bonnie och bandet kan ses sig som Schweiz svar på Imelda May. Stilren jazzig rockabilly med lite klös i då och då.

Låtlista:
01. Train Kept A Rollin’
02. Inside Out
03. Eine zwell
04. Kind Of A Woman
05. All For You
06. Cool Down
07. Zauberland
08. Königin
09. Train Kept A Rollin’ (Time Warp Version)
10. Mach no eine uf

Smakprov:

Hemsida: www.boonieandthegroovecats.com
Facebook: https://www.facebook.com/bonnieandthegroovecats
Myspace: https://myspace.com/bonnie73

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *