Nöjesnytt

Eddie Meduza – Eleganten från vidderna.

By  | 

Det har varit på tal länge nu – Vi ska göra en dokumentär om Eddie Meduza, – Jag har hört att en film om Eddie ska göras… osv. Men ingenting har hänt, kanske har orsaken varit att det är just Eddie Meduza som ämnet har handlar om? Han var och fortfarande är smutskastad av median, musikbolagen mfl. Trots att han var/är svartlistad mer eller mindre i Sveriges radio och tv så spelas det ibland några av hans låtar på radion (radiovänliga låtarna) och det händer ibland att musikvideon “Epa Traktor” visas på bl.a. ZTV.

Jag tror att alla i Sverige har någon gång hört en eller flera låtar med Eddie, även om det finns dem som förnekar detta. Och att det inte har gjorts en dokumentär tidigare om okrönte raggarkungen är för mig en gåta men nu så har Anakronfilm i samarbete med Michael Rosengren AB åtagit sig uppdraget att göra det omöjliga(?)
Nämligen producera en dokumentär om Errol Norstedt alias Eddie Meduza, titeln på filmen är Eddie Meduza – Eleganten från vidderna. Vilket inte bara är även en titel på ett av Eddies många låtar utan även ett passande titel på en dokumentär om Eddie Meduza. För visst var och förblir han eleganten från vidderna?
noje_eddiemeduza-elegantenfranvidderna_logo

De har arbetat med filmen ett bra tag och börjar bli klar. Vad som är sagt ska filmen visas först på tv (förmodligen  SVT) för sedan ges ut i DVD format.

Datum för premiär eller release är inte satt än, dock säger rykten att den släpps nu under sommaren/sensommaren. Vi får se om rykterna stämmer.

Filmtrailer:

AnakronFilm
Tillägg:
En bok om Eddie Meduza är också på gång, det var sagt att boken skulle släppas i samband med dokumentären om det fortfarande är så vet jag inte.
Även en hyllningsskiva planeras ges ut av skivbolagskungen (självbetitlad) Bert Karlsson i samband med boken.
.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *