Intervjuer

Intervju med Rolf Andersson från bandet Snakebite

By  | 

Frank: Ni har varit med ett tag och har givit ut 8 skivor under namnet Snakebite, när och hur kom det sig att Snakebite bildades och hur såg uppsättningen ut då?

Rolf: Jag slutade i Dreadnoughts hösten 2000 och ville fortsätta spela rock n‘ roll. Startade då Snakebite med Anders Emmersjö, Stefan Jägermyr och Henrik Alfredsson.

Frank: Vart kommer namnet Snakebite ifrån?

Rolf: I baren på Teddyboy Weekender i Great Yarmouth 2000. Där köpte jag mig en Snakebite i baren.

Frank: Ni spelar teddyboy rock ‘n’ roll, och att ni influeras av bland andra Shotgun och Wild Bob Burgos hörs tydligt på er musik, men vad är det som lyssnas hemma när ingen annan finns i rummet, är det mainstream, radioplågaren Hellström eller är det rock ‘n’ roll, rockabilly etc som gäller för hela slanten?

Rolf: Att du tar sådana ord som Hellström i din mun hahaha Nej men jag lyssnar på 50th rock n‘ roll, rockabilly, rockin‘ blues. Revival rock n‘ roll typ Cavan, Wild Angels, Matchbox.

Frank: De två nya bandmedlemmarna Jörgen Gillstedt och Christian Ericson joinade bandet 2012 och ni gav ut skivan ”Let’s Rock ‘N’ Roll” (Old-Rock Records). Hur kom det sig att just dessa två gamla rockers hamnade i Snakebite?

Christian Ericson / Bas

Christian Ericson / Bas

Jörgen Gillstedt / Gitarr/Sång

Jörgen Gillstedt / Gitarr/Sång

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rolf: Vi behövde en sångare och hade hört talas om Jörgen och slog han en signal, och vi provrepade ett par gånger och kemin stämde. Förre basisten hoppade också av och startade band med Anders Emmersjö. Då började Christian spela bas med oss. Och de ångrar jag inte.

Frank: Tidigare har ni givit ut skivor på svenska Old-Rock Records, tyska Part Records, engelska Raucous Records och på Power House Records. Men nu i år skrev ni kontrakt med Atenzia Records och har precis släppt albumet ”Rockin’ Up A Storm”, vad var det som gjorde att ni skrev kontrakt med just Atenzia?

Rolf: För att nå ut till en bredare publik utan att bli för kommersiella.

Frank: På albumet ”Rockin’ Up A Storm” har ni tagit in artilleriet inom teddyboy musiken, Wild Bob Burgos, Ronnie Nightingale och Stefan ”Steve Riot” Jägermyr, hur kom det sig att ni tog in dessa herrar?

Rolf: Ronnie har haft en idé länge att han vill göra något med oss och nu var ett ypperligt tillfälle att göra det.
Sen rullade det på och Wild Bob ville göra en skiva med oss. Och Stefan var ju självklar att ha med på skivan, dels pga hans gedigna låtmaterial och dels på hans personlighet. Hela skivan löste sig efter resans gång och jag är väldigt nöjd med slutresultatet.

Frank: Det är inte första gången ni spelar ihop med varken Wild Bob eller Stefan Jägermyr, men är det första gången ni spelar med Ronnie Nightingale, och hur var det att stå i studion tillsammans med honom?

Rolf: En upplevelse att få spela in med ett riktigt proffs, visste vad han ville och en jäkla bra musiker och sångare.

Frank: Ni är vad jag har kunnat luska fram det första teddyboy bandet någonsin som har lyckats ta sig in på den Svenska Topplistan, på 19:e plats dessutom. Detta måste ju vara en ganska stor grej om man ser det på detta viset, men vad betydde detta för er?

Rolf: Når en bredare publik, mer uppmärksamhet och mer gig förfrågningar.

Frank: Hur tror ni att detta påverkar en ganska så liten musikgenrer som Teddyboy musiken egentligen är här i Sverige, kommer fler att få upp ögonen och anamma både musiken och livsstilen tror ni?

Rolf: Tror att våran musik kommer att göra att ”allmänheten” får upp ögonen för mer riktig musik, där musiken framförs live och utan konstigheter. Real Rock n’ Roll!

Frank: Hur ser det ut för er framöver?

Rolf: En hoper med livegigs framöver. Vi har även börjat spelas mer på radion runt om i världen, tex. Australien, England m.m.

intervju_snakebite_bandfoto02 intervju_snakebite_bandfoto01

Frank: Och till sist, är det något ni vill säga våra läsare?

Rolf: Köp nya skivan och stöd rock n‘ roll! Kom på våra livespelningar framöver.

Jag tackar Rolf för intervjun och ber om ursäkt för språket och hädelse när jag nämnde en viss så kallad artist. Detta ska inte hända igen.

– En Exklusiv Intervju för BadAssLifestyle.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *