Nöjesnytt

Kustom Kulture dokumentären Flake and Flames släpps snart

By  | 

Flake and Flames är en dokumentär om Kustom kulturen runt om i Världen, personerna bakom filmen är inte mindre än den världsberömda fotografen Dirk “Pixeleye” Behlau och pinstripe konstnären Jesper Bram.

2011 startade Dirk och Jesper i Kalifornien på en resa i kustom kulturens tecken, dem reste runt i USA och Europa. På sin resa träffade dem legender inom bil-och motorcykel kulturerna, pinstripers, pin-up modeller och andra artister inom hobbyn.
Idén till detta projekt tog sin början 2010 när Dirk och Jesper ville göra något mer för kulturen som båda är engagerade i och ville på något sätt upplysa och lyfta fram kända och okända inom hobbyn som på ett eller annat sätt betyder mycket för hobbyn. I filmen får vi träffa bland andra Peter Sandberg från The Go Getters, bilbyggaren Cole Foster, pinstripe konstnären Von Sven och Vince Ray.
Förutom intervjuer med bil- och motorcykel byggare och andra artister är filmen fylld med ett av dem viktigaste elementen i hobbyn nämligen musik av den rätta sorten. Och det är faktiskt en del svenska band som medverkar, The Cremators, The Troubled Three och The Go Getters.Övriga grymma band är The Dynotones, Vince Ray and The Boneshakers och The Bonnevilles för att nämna några

Flake and Flames är en så kallad independed film och är producerad och kommer bli utgiven av dem själva tack vare alla donationer som gjordes under 2012.
Flake and Flames Flyer

Flake and Flames släpps 29 April och har du inte redan beställt DVD’n så rekommenderar vi dig att göra detta snarast, den är väldigt populär runt om i Världen så passa på innan den tar slut!
Du beställer den enkelt och snabbt via www.buyflakeandflames.com/ där du också kan hitta andra grymma grejer.

Teasers:

Vill du veta mer om lake and Flames så ta ett besök på den officiella hemsidan: www.flakeandflames.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *