Reportage

MirAnna’s Calendargirls, en kalender med ett annorlunda syfte.

By  | 

MirAnna’s Calendargirls första kalender som var för 2011 gavs ut lagom till Power Meet i Nossebro 2010 och blev en succé.

Anna "MirAnna" Miranda Responsen samt intresset blev så stor att Anna Miranda (kvinnan bakom kalendern) började smida på en kalender för 2012 som kom ut nu i maj, men vad är det som skiljer MirAnnas Calendargirls från andra kalendrar?

Dels är att konceptet där alla oavsett, längd, ålder, storlek och yrke etc är vackra, Anna använder sig av därav olika modeller sett från ovanstående kategorier.

Men det som utmärker denna idén mest är att hela grundidén bygger på att all överskott från försäljningen går till en fond med namnet Willefonden, en fond för barn med odiagnostiserade hjärnsjukdomar.

Den bakomliggande historien till kalendern är en hjärtgripande historia och fick sin början för cirka 14 år sedan då hennes son föddes med stationär hjärnskada, som han fått på grund av en odiagnostiserad hjärnsjukdom tidigt under graviditeten och av följderna av denna hjärnskada har han idag flera funktionshinder och en utvecklingsstörning.

Odiagnostiserade hjärnsjukdomar är något som tyvärr drabbar en stor grupp barn varje år och det är dessutom oerhört dyrt att forska på varje enskilt fall, så dom här barnen behöver verkligen all hjälp dom kan få. Beklagligt nog är sanningen som så att flertalet av dessa barn går en alldeles för tidig död till mötes, under tiden som föräldrar, anhöriga och sjukvården hjälplöst “står bredvid” och i stort sett bara kan hjälpa till genom att göra “det bästa av situationen”.

Willefonden grundades efter att Helene och Micc’s tre barn dog i odiagnostiserad (okänd) hjärnsjukdomar. Trots svår smärta och saknad hos föräldrarna bestämde Micc sig för att starta en fond för att hjälpa andra barn i samma situation. Fonden döptes efter en av barnen Wille.
MirAnna's Calendargirls 2011 frontAnna kände att hon också ville göra något för andra drabbade av denna fruktansvärda sjukdom och sent 2009 föddes idén att ge ut en kalender i förmån till dessa barn.

Namnet ”MirAnna’s Calendargirls” fick hon från en engelsk film med titeln ”Calendargirls”, men detta är inget eget företag utan ett projekt som är icke vinstdrivande välgörenhetsprojekt och alla inblandade modeller, fotografer, grafiker, stylister och makeup artister delar viljan att hjälpa någon annan utan att förvänta sig någon som helst privat ekonomisk vinning.

2012års kalender släpptes 28 maj och följer självklart samma koncept och grundidé som tidigare, med en liten skillnad från förra kalendern, i 2012’s upplaga finns det även lite ögongodis för den kvinnliga delen, i sann anda av att alla är vackra oavsett kön, yrke, storlek etc.

Genom att köpa en eller flera upplagor av årets och fjolårets kalender säkerställer du inte bara framtiden för fler kalendrar utan du gör en bra gärning för alla barn med odiagnostiserade hjärnsjukdomar genom att överskottet går till Willefonden.

[column col=”1/2″]Besök Willefonden för mer information om fonden och om odiagnostiserade hjärnsjukdomar
Willefonden[/column]
[column col=”1/2″ last=”true”]Klicka dig in på MirAnna’s Calendargirls förbeställa kalender eller annat smått och gott.
MirAnna's Calendargirls 2012 front[/column]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *