Skivrecensioner

Miss Lauren Marie – Under The Stars, Over The Blues

By  | 

Skivbolag: Rebel Music Records
Utgiven: 2012
Speltid: 29.21 min
[rating:3]
Miss Lauren Marie - Under The Stars, Over The Blues
Miss Lauren Marie (USA) har en gedigen musikkarriär bakom sig, hon har öppnat för Mike Ness (Social Distortion), Big Sandy, Shaun Young och Nick Curran för att nämna några, hon sjöng då i Horton Brothers. Men 2008 gifte hon sig och flyttade till Tyskland där hon fann sitt nya band The Halebop. Detta är Miss Lauren Marie tredje skiva, som nu bor i Tyskland och efter många förändringar i sitt liv gav Lauren Marie inspirationen att skriva och co-producera hennes nya cd ”Under The Stars, Over The Blues ” utgiven på Rebel Music Records.

Miss Lauren Marie har inte bara skaffat sig en make och flyttat till andra sidan av pölen hon har dessutom en ny inriktning på musik, tidigare var det hillbilly bop och rockabilly inspirerad musik som hon spelade ihop med Horton Brothers men nu med det nya bandet riktar hon in sig mer på rock ‘n’ roll betonad musik med touch av ytters lite jazz i lagom dos,inte för mycket och inte för lite. Genom åren med Horton Brothers har hon lärt sig en del i studion så pass mycket att hon även har producerat ”Under The Stars, Over The Blues ” tillsammans med bandmedlemmen aka maken Malte Scharf.

Skivan innehåller gamla favoriter med nytt arrangemang samt några originallåtar skrivna av Miss Lauren Marie och bandmedlemmarna Tilmann Scharf och Christoffer Hoffmann, Lauren Marie gör även debut som textskrivare.

Produktionen är en historia för sig, skivan är inspelad i en lada med hjälp av gammal hederlig inspelningsutrustning. Men att den är inspelad i en lada är inget som är märkbart, resultatet är i helt i stil med vad som kännetecknar autentisk rock ‘n’ roll och rockabilly. På tal om inspelningen, när Lauren Marie skulle lägga sången på några utav låtarna fanns det en sparv i ladan som tagning efter tagning förstörde inspelningen men till slut fick försvann sparven och sången kunde äntligen spelas in utan några större incidenter.
Det som jag kan tycka är märkbart är just sången inget ont om sången i sig, det är inspelningen som jag retar mig lite på, det låter som om hon har befunnit sig i en låda eller något när dem la sången. Och detta är för mig ett minus.
Men i det stora hela Lauren Marie är ytters kompetent sångerska och omger sig av minst lika bra musiker och ”Under The Stars, Over The Blues” är en bra start för henne att spinna vidare på till nästa skivsläpp.

Om jag ska jämföra henne med någon svensk artist rent sångmässigt och musikmässigt är det vår lilla Rockabillyprinsessa från Blekinge Cherry Tess som hamnar närmast trots att Cherry Tess är lite mer fart och fläkt rent musikmässigt så finns det likheter mellan dem båda.

För oss vinylälskare så finns ”Under The Stars, Over The Blues ” även på vinyl, utgivna av Louisiana Records.

Låtlista:
01. Kiss Me Baby
02. My One Deisre
03. Dream
04. An Honest Woman
05. So Cruel, So Cold, So Blind
06. You Must Be A Loser
07. For Rent
08. Forever’s Much Too Long
09. Think What You Want
10. Ain’t Misbehavin’
11. I’m Coming Home
12. Under The Stars, Over The Blues
13. Outro

Smakprov:

Hemsida: www.misslaurenmarie.de/
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Miss-Lauren-Marie/218923871474876
Myspace: https://myspace.com/laurenmarie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *