Skivrecensioner

V/A The Best Of Ripsaw Records Vol.2

By  | 

Skivbolag: Part Records /Ripsaw Records
Utgiven: 2012
Speltid: 54.36 min
[rating:4]
The Best Of Ripsaw Records Vol.2
Ripsaw Records är lite av ett legendariskt skivbolag med sin bas i USA, 2011 gav Ripsaw Records ut den första samlingsplattan i denna serie tillsammans med PART Records.
Återigen har dem samlat ihop band och artister som har legat under Ripsaw Records under årens gång.

”The Best Of Ripsaw Records Vol.2” innehåller i stort sett samma artister som på vol.1 med undantaget Artie And Curt & Their Classmates och duetten mellan Marti Brom och Bill Kirchen. Förutom tillskotten av artister så är vol.2 en kopia av vol.1. Komiskt nog så är även låtföljden nästan också identiskt, och dem innehåller dessutom lika antal låtar som är 20 st.
Men det som är det viktigaste är ändå musiken, och tack och lov så är det inte samma låtar som på volym 1, vad hade det då varit för mening att ge ut en volym 2 annars? 😉

Först ut är Billy Hancock & The Tennessee Rockets med rockabillysläggan ”Do It If You Wanna”, fyfan vilket drag! Tex Rubinowitz kopplar på charmen på låt nummer 2 som innehar den långa titeln ”Red Cadillac And A Black Moustache” som är lite lugnare och har en cruisingkänsla över sig, härnäst är det Wanda Jackson’s rykare ”Fujiyama Mama” som tolkas av Martha Hull som gör det bra, ja bättre än bra är det.
På låt nummer 4 är Billy Hancock tillbaka men nu kör han själv och det är hångel-musik som han framför under titeln ”I Need You Now” Marti Brom som är den senaste av artisterna under Ripsaw Records medverkar även här med ”A Fool Such As I” från hennes senaste platta ”Not For Nothin’”
Vi hoppar fram ett par låtar till en lite mer country betonad dänga med Louie Setzer & The Appalachian Mountain Boys ja det lutar väl mer åt bluegrass hållet, ” Bluegrass Hall Of Fame” är 12 tolv på skivan och är en lite småskön låt med fiol och banjo.
Av de tjugo låtar som finns med är det mer än hälften som sticker ut men några av dem är Bobby Smith’s sköna bluesrock ballad ”Tough Girls” den har etsat sig fast i hjärnan och vill inte försvinna. Marti Brom gör även en country betonad duett med Bill Kirchen, en skön fräsch countryrock låt med lite känsla av Jerry Lee Lewis över det hela.

The Best Of Ripsaw Records Vol2. är en samling med alla sorters genrers som Ripsaw har producerat genom åren, rockabilly, 50’s rock ‘n’ roll, blues, bluegrass, bluesrock m.m.
Produktionen är varierande eftersom alla låtar är inspelade under olika tillfällen under åren men ändå finns det en Ripsaw Records känsla över dem.
Detta är ingen platta som man kan lyssna på en taskig stereo, man måste ha en förstärkare som klarar av att man krämar på, och självfallet minst 2 högtalare som klarar trycket när fönsterna är på väg att blåsas ut över gräsmattan.
Så ta din hemma stereohögtalare mosa in dem i bakluckan och stanna till vid en passade butik, snåla inte med bensinpengarna utan lägg ett par slantar på ett riktigt bra slutsteg. Sedan är du redo för att lyssna på The Best Of Ripsaw Records Vol.2 under cruisingen.

Låtlista:
01. Do It If You Wanna (Billy Hancock & The Tennessee Rockets)
02. Red Cadillac And A Black Moustache (Tex Rubinowitz)
03. Fujimama Mama (Martha Hull)
04. I Need You Now (Billy Hancock)
05. A Fool Sich As I (Marti Brom)
06. You Oughta Know Better (Kid Tater & The Cheaters)
07. Rockabilly Fever (Billy Hancock & The Tennessee Rockets)
08. Open Up The Back Door (The Uptown Rhythm Kings)
09. I Wanna Be With You (Bobby Smith)
10. Christmas In Tennessee (Billy Hancock & The Tennessee Rockets)
11. Sweet Thang (Marti Brom & Bill Kirchen)
12. Bluegrass Hall Of Fame (Louie Setzer & The Appalachian Mountain Boys)
13. Let Me Give You Lovin’ (The Uptown Rhythm Boys)
14. I Like Your Style Baby (Roy Kyle & Nite Life)
15. Ain’t It Wrong (Tex Rubinowitz)
16. Sarah Lee (Billy Hancock)
17. Tough Girls (Bobby Smith)
18. Sad As A Man Can Be (The Uptown Rhythm Boys)
19. I Wanna Bop With You (Artie And Curt & Their Classmates
20. Feelin’ Right Tonight (Marti Brom)

Smakprov:

Hemsida: http://www.ripsawrecords.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *