Skivrecensioner

The Cremators – The New Breed

By  | 

Skivbolag: Heptown Records
Utgiven: 2012
Speltid: 41.02 min
[rating:4]
The Cremators - The New Breed
Det som har hänt var inget som någon hade väntat sig på ett tag av detta svenska band, dem har varit förband till storheter som Mad Sin och Frantic Flintstones. Namnet The Cremators sägs komma från komediserien ”Våra Värsta År” när mannen av alla män Al Bundy lirade softball i ett avsnitt och laget han spelade i bar namnet ”The Cremators”, ett fyndigt namn på ett sjukt sätt som sitter som handen i handsken.
Mars 2012 var det då äntligen dags att ge ut plattan som bär namnet ”The New Breed”

Jag hittade ett trevligt paket i brevlådan från Heptown Records innehållande albumet ”The New Breed”, fort som fan vevade jag igång CD-spelaren och rattade lite blygsamt på volymratten, ju mer av första spåret gick desto mer rattade jag volymratten. Detta stämmer inte alls var det första som hjärnan utbrast, Lucas Arsons röst är ju allt annat än något jag skulle kunna tänka mig i detta sammanhanget, Lucas har ju en röst som skriker och vrålar punk och Oi, vad fan gör han här? Detta utmärker sig mycket på femte spåret ”Bundy’s Beetle”, tänk er ett punkband som är mer punk än punk, släng in galning med en kontrabas mitt i en riktig jävla bra punklåt som svänger utav bara fan… Vilket genialiskt drag! Nu snackar vi punkabilly med tung benämning på punk.
Grunden är rå och rak punkabilly med starka influenser från psychobilly, rockabilly, country och garagerock finns med i ljudbilden.
Samtliga låtar är skrivna av dem själva och till skillnad från band inom samma genrer är det inte texter om skräckfilmer, zombies etc utan om sjuka saker som vanliga människor faktiskt gör i verkliga livet, ett annorlunda koncept men det gör hela skivan mer intressant.
”The New Breed” och The Cremators är något som passar även dem som inte är invigda i punkabilly/psychobilly, jag citerar: “Jag är ingen stor lyssnare av psychobilly eller punkabilly, det är för mycket billy i det hela men The Cremators är svängig punk med kontrabas och sångarens röst ska vi inte bara snacka om…”

Låtlista:
01. Fire
02. The Grace Is Gone
03. Guerilla Beat
04. Naked In The Ghetto
05. Bundy´s Beetle
06. Devil In The Bottle
07. Gamling Fool
08. What Did I Do
09. A Man With A Plan
10. Just Another Psycho Song
11. When Demons Come Around
12. The Real Fucking Horror
13. The New Breed

Smakprov:

Facebook: https://www.facebook.com/thecremators
Myspace: http://myspace.com/cremators

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *