Skivrecensioner

The Johnny Hootch Gang – Cruize ‘n’ Booze

By  | 

Utgiven: 2012
Speltid: 33.13 min
[rating:4]
The Johnny Hootch Gang - Cruize 'n' Booze
Från Katrineholm kommer trion Johnny Hootch Gang och består av Per Swartz som ylar framför en mikrofon, Stephan Johansson som piskar skiten ur koskinnet och sliter på trumpinnarna, Martin Petersen heter killen som har snott till sig en ståbas som han raggar brudar med.
”Cruize ‘n’ Booze” är deras första platta och det är dem själva som har druckit alla öl och sedan pantat burkarna för få ihop till att ge ut sin debutplatta.

Med traditionell rockabilly och en skvätt punk, några deciliter rock ‘n’ roll som dem har blandat ner i ett grogg glas toppad med attityd kör dem sitt eget race, ”Cruize ‘n’ Booze” heter debutplattan från detta ganska unga gäng och innehåller 11 uppkäftiga låtar skrivna av dem själva plus 2 råa covers på Fats Domino ”All By Myself” och ”Train Kept A-Rollin’” skriven av T. Bradshaw.
Dessutom har dem tagit hjälp av en pianist vid namn Linus Corneliusson och Johan Norén som hånglar med ett munspel, refrängerna köras oftast i form av hela bandet som kan liknas vid ett fylleslag i positiv mening.
The Johnny Hootch Gang till skillnad från andra band specialiserat sig inom alkoholens alla dess tecken och utformning när det gäller textskrivandet vilket avslöjas om man tittar på vad låtarna har för titlar, ”Who’s Doin’ The Boozin’”, ” Sixteen beers” och ” Midnight Blackout” för nämna några.

Pers sånginsats på skivan är något som jag fastnar för hela tiden och kan inte sätta fingret på vad det är med hans röst men något är det som inte är alltför vanligt inom kretsen som denna, gitarrspelet är också något som känns annorlunda men ändå är det inte helt obekanta ackorder och slingor. Stephan knäcker trumpinnar som kvistar när han håller takten och ylar i fyllekören i refrängerna tillsammans med Martin som dessutom showar med ståbasen utgör dem en dynamik

Den röda tråden eller dynamitstubinen kanske man skulle kalla det som går igenom skivan är kort och gott fullt ös medvetslös med glimten i ögat. Fylla, vrål, raggarbilar och mycket avgaser… skivan är som Power Big Meet i musikform, som verkligen hade suttit som en väst på årets Big Meet.

Låtlista:
01. As Long As It Sounds
02. Who’s Doin’ The Boozin’
03. Lawbreaker Man
04. Sixteen beers
05. Cherry
06. Train Kept A-Rollin’
07. Blue Mooneshine Baby
08. Midnight Blackout
09. Slow Down
10. Rumble In The Jungle
11. Crazy Cow Blues
12. Gone

BONUS:
13. All By Myself

Smakprov:

Hemsida: www.tjhg.net
Facebook: http://www.facebook.com/thejohnnyhootchgang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *