Skivrecensioner

The Soil Senders – Greased

By  | 

Skivbolag: Jungle Records
Utgiven: 2010
Speltid: 33 min
[rating:2]
recension_thesoilsenders-greased_cover
Från Finland kommer detta fyrmannaband, The Soil Senders har två år på nacken men bandmedlemmarna är veteraner, de har spelat i band som Whistle Bait, O’ Clock Humph och Nack Beat Combo.
Greased är deras debutalbum och är utgiven på Jungle Records i Finland.Grease innehåller 14 spår och inte en enda dessa är cover så långt ögat kan se eller rättare sagt örat kan höra, utan de är skrivna av bandmedlemmarna själva.
Musikmässigt är det professionellt utfört, sången däremot är svackig på flertal låtar.
Stilen de spelar är ett lugnare tempo av rockabilly/rock ‘n’ roll med stänk av swing.
De har även slängt in lite hawaii/surf toner, vilket är tydligt på spår 4, Running On Loose.
Musikmässigt påminner på sina vissa ställen om det tyska bandet Boppin’ B.

Ärligt talat blev jag lite besviken, när jag öppnade paketet såg jag omslaget. En övertatuerad rocker med en cigarett i munnen som kammar sig omgiven av eldsflammor. Ett omslag med attityd tycker jag, låtlistan innehåller titlar som verkade mycket spännande.
När första spåret Tiny Little People gjorde sig hörd föll förväntningarna till botten.
Men misströsta inte, efter flertal lyssningar har dock flera låtar utmärkt sig mer än andra och Grease är godkänd skiva, man får hoppas på att de utvecklar sig och lägger ner tid på sången så kan de bli riktigt bra i framtiden.

Grease innehåller faktiskt bra låtar trots det negativa jag skrivit, mina favoriter är; Running On Loose, jag längtar bort till värmen och sitta på stranden, ta det lugnt med en rom och cola. I Don’t Wanna Miss A Thing, är textmässigt en tankeställare, man ska vara glad för det man har. Musikmässigt är den dessutom svängig.
En favorit är Astounding Mademioselle, jag är ingen stor lyssnare av swing men denna swinginspirerade dängan är riktigt skön… En riktigt cruisinglåt är Boneyard Boogie, 20 km/t en sommarkväll någonstans i Sverige med denna låt. PERFEKT!
Ja till sist är Bad Dream en av mina favoriter, musikmässigt är den bra texten är dock lite sämre men melodin överskuggar texten.
Jag avslutar med ett citat från deras sida på myspace: ”We ain’t young, we ain’t fast and we sure ain’t pretty, but we know how to rock.”

Låtlista:
01. Little Tiny People
02. It’s All About Luck
03. I Let The Doorbell Ring
04. Running On Loose
05. First Man On Mars
06. I Don’t Wanna Miss A Thing
07. Astounding Mademioselle
08. There’s Moments
09. Don’t Hide Your Smile
10. Evil Eyes
11. Boneyard Boogie
12. Radio At Home
13. Bad Dream
14. Baby Please Just Go

Smakprov:

Facebook: https://www.facebook.com/soil.senders
Myspace: www.myspace.com/thesoilsenders

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *