Skivrecensioner

Trouble Boys – We Keep The Drapes Alive

By  | 

Skivbolag: Part Records
Utgiven: 2012
Speltid: 49.53min
[rating:4]
Trouble Boys - We Keep The Drapes Alive
Från vårt broderland Norge kommer ett band som heter Trouble Boys som i sin tur har historia i storheter som Teencats och Rebels Revenge
Grunden för bandet lades så tidigt som 1999 när medlemmarna samlades för att göra en Teencats-reunion men valde att inte spela under namnet Teencats.
Under tiden kom namnet Trouble Boys som är taget ifrån Dave Edmunds första spår på skivan ”Tracks on wax 4”. Men bandet kom på villovägar under 2000. 2004 fick dem en förfrågan om att spela i Sverige och efter lite medlemsbyten m.m. så drog dem till Sverige och strax efter spelningen fick dem fler spelförfrågningar och i 2012 kom deras debutplatta ”We Keep The Drapes Alive”.

Teencats har under en lång tid varit ett av mina favoritband, så jag blev mäktigt nyfiken på Trouble Boys när jag hörde vilka som står bakom namnet och musiken.
Jag höll på att slå baklänges när jag hörde skivan första gången, vad fan närmare Teencats kommer man ju fan inte. Trouble Boys har tagit fasta på Teencats klassiker som ”Marie, Marie”, ”Teddy Girl” och ”Judy” även det egna materialet går i Teencats-anda.

”We Keep The Drapes Alive” är en 17-låtars lång orgie av svängig, norsk teddyboy rock ‘n’ roll med klassiska Teencats låtar som ”Marie, Marie”, ”Teddy Girl” och ”Judy” visar dem stolt upp sin rockhistoria, skivan innehåller även nytt och fräscht material skrivet av Stig Rune Reiten (Teencats) Håkon Samland (Rebels Revenge) och Anders Westhagen. Grunden i det egna materialet påminner mycket om Teencats, musiken och textskrivningen är typiskt för Teencats men känns lite tunnare, lamare.
”We Keep The Drapes Alive” har en tendens att efter ett tag kännas lite tjatig, många utav låtarna känns som upprepningar men det finns dem låtar som sticker ut och lyfter upp skivan ett snäpp, ”Rockabilly Special” är en av dem, sången är lite otydlig här och där men texten är ganska enkel och man hänger ändå med, ”Pain And Insane” får mig att vilja stampa loss på dansgolvet trots min totala frånvaro av danskunskap. ”Last Night I Dreamed About Elvis” är en av mina favoriter, en riktig partylåt som går på repeat, ”We Keep The Drapes Alive” är också en av mina favoriter, inte mycket här som påminner om Teencats, sången är mer skitig, uppkäftig och mer rock ‘n’ roll såhär ska Trouble Boys låta enligt min uppfattning.

Sammanfattningsvis så är We Keep The Drapes Alive lite av en besvikelse, jag vet att dem kan mycket bättre än såhär, för att vara ett nytt band och vilja spela under namnet Trouble Boys är dem för mycket Teencats, inget fel i sig eftersom jag älskar Teencats men är Trouble Boys ett coverband eller ett enskilt band?
Trots det negativa så är det och det positiva som gör grejen att jag fullkomligt är galen i skivan, jag hoppas ändå att Trouble Boys börjar forska fram ett eget sound, gärna mer av samma stil som eller en mix av ” We Keep The Drapes Alive”, ”Tonight”, ”Have Some Fun” och ”Crazy Tracy”. Trouble Boys är för bra för att cruisa på Teencats vägar.

Låtlista:
01. Marie Marie
02. Blue Days
03. Love My Baby
04. Get Drunk
05. Rockabilly Special
06. Bop A Billy Girl
07. Pain And Insane
08. Hey Tina
09. Judy
10. Last Night I Dreamt About Elvis
11. We Keep The Drapes Alive
12. Teddy Girl
13. Need Your Love
14. Tonight
15. Crazy Tracy
16. Have Some Fun
17. Blue Blue Heart

Smakprov:

Facebook: www.facebook.com/TroubleBoys
Myspace: http://www.myspace.com/troubleboys1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *