Skivrecensioner

Wackos – Out Of Disorder

By  | 

Skivbolag: ILEN Records
Utgiven: 2011
Speltid: 44.50 min
[rating:4]
Wackos - Out Of Disorder
Dessa är nog inga främlingar för dem flesta, med sin självutnämnda genrér Wackobilly blandar dem allt ifrån hårdrock till bluesrock med stadig grund av rockabilly på Wackobilly sätt.
Under åren som gått har dem medverkat på en och annan samlingsskiva bl.a. ”All Rebels Go!” (ILEN Records) men ingen debutskiva så långt öronen kunde höra. Tills NU! Med den passande titel ”Out Of Disorder” spränger dem högtalarna!”Out Of Disorder” innehåller 13 låtar plus 3 bonuslåtar som är tagna från samlingsskivan ”All Rebels Go!” Som det matte geni jag är kan jag med en ganska komplicerad matematisk uträkning komma fram till att det är 16 låtar som Wackos har skramlat ihop.
Åtta av dessa är det Magnus Mattsson (Sång/Gitarr) som har tagit på sig skulden för, ja skuld och skuld. Äran kanske man ska säga. Magnus är en gammal räv inom detta vilket hörs på text-och musikskrivningen.

Det egna materialet är mer åt ”Wacko-hållet” musikmässigt än vad coverlåtarna är med några undantag, koskinnpiskaren i bandet Tomas Jonsson har tröttnat på agera kör och börjar yla på ”Personal Jesus”, trots att dem är lite sinnesförvirrade var detta ett riktigt smart drag. För er som inte har hört deras version av Judas Priest’s hårdrockdänga ”Breaking The Law” får ni nog försöka tänka er Judas Priest Goes Wacko & Plays Rockabilly, det är förvisso en gammal låt som finns utgiven tidigare men den är så bra så dem borde skämmas. Det slutar inte här, Wackos har snappat upp Mad Sin’s “Out Of My Head”.
Johnny Burnette får sig också ett släng av sinnesförvirring i form av ”Believe What You Say”, The Ramones heliga ”She’s The One” har också fastnat på inspelning. Sammanfattat av av covermaterialet är att Wackos vet vad dem sysslar med, dem borde skämmas för att de gör dem på gränsen nästan bättre än originalen.Jag brukar nämna bookletten och omslaget, jag ska försöka tona ner lite om detta eftersom jag är den skyldiga till detta mayhem. Jag är självklart självkritisk också, det ser fantastiskt ut men det hade nog kunnat varit lite mer, fler sidor kanske.
Jag måste tipsa er om att syna omslaget och innehållet noga, det finns lite detaljer här och där som inte alltid syns vid första ögonkastet.

Sammanfattningsvis: Tanka kärran full, fyll på oljan släng på dig en clownmask, packa ner ett par flak och några flaskor av högoktanigt sedan in med skivan i spelaren, i drivern och styr bjässen mot en träff kanske en cruising eller rent av en spelning med dårarna i Wackos. Ju mer du spelar den desto mer växer den sig fast i trumhinnorna och när du blundar ser du omslaget, till slut kommer du drömma om skivan och vakna mitt i natten med ett behov av att lyssna på den. Då kan du se dig som en medlem i Wackos Fanclub.
GARANTI – 100% WACKOBILLY” Detta summerar ”Out Of Disorder” på ett riktigt bra sätt.

Låtlista:
01. Hot Rod tattooed Lady
02. She’s The One
03. Dirty Dog Woman
04. Unlucky In Love
05. Personal Jesus
06. Bye
07. The Brigde Washed Out
08. Christine
09. Believe What You Say
10. Out Off My Head
11. Miss Lucky
12. Come On Let’s Go
13. Hot Night

Bonus:
14. I Want You All
15. Breaking The Law
16. Tight Black Leather

Smakprov:

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Wackos/195995420441924
Myspace: www.myspace.com/wackobilly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *