Reportage

When (Wild) Rooster Met Lou Cifer, the story of Barnyard Devils

By  | 

This is a true story about what happend when the (Wild) Rooster met Lou Cifer himself.

Barnyard Devils

Vid slutet av 2009 kontaktades Lou Cifer från tyska bandet Lou Cifer and The Hellions av svensken Steve Riot från Wild Rooster, av någon okänd anledning. De hade bara träffats några få gånger tidigare och snackat lite skit utan att få någon större kontakt.
Hursomhelst, Steve Riot kontaktade Lou Cifer och vid detta samtal dök det upp för dem att de hade mycket gemensamt och var av samma skrot och korn.
Eftersom de uppskattar varandras verk började dem prata om att spela in ett album ihop, ett album som skulle innehålla mycket attityd och humor.

Barnyard Devils.
Planerna smiddes vidare och det var dags att ta fram ett namn på detta projekt. Steve Riot knådade sina geniknölar och kom fram till namnet Barnyard Devils, där ”Barnyard” hänvisar till Wild Rooster och Devils som avser Lou Cifer and The Hellions. Bandupssätningen ser ur ut på följande sätt:
Lou Cifer – Sång
Steve Riot – Kompgitarr, sång, körsång
Kim Amberg – Gitarr
Lars Wermlund – Bas, körsång
Jonas Ludvigsson – Trummor.

När Lou Cifer flyttade till en gård på landet i natursköna Tyskland för några månader sedan, och Steve Riot som bor i djupaste Värmland omgiven av röda stugor med vita knutar tycktes det att det var dags att göra något åt deras projekt, det var dags att spela in material under Barnyard Devils.

Douglas från Old-Rock Records togs i kontakt som i sin tur var villig att ge ut en skiva med dessa herrar, titeln på skivan blev det passande namnet Bad Ass Rockin’.
Nu hade dem startat traktorn, nu fanns det bara en sak att göra… Köra på

När det var dags att skriva material för debutalbumet trodde Lou Cifer och Steve Riot att de skulle behöva spela in några coverlåtar, p.g.a. tidspressen som de hade, inte för att de inte skulle vilja spela in gamla klassiker men eftersom de båda har starka viljor hade det varit svårt att enas om vilka låtar man skulle välja emellan… Denna diskussion slapp dem i allafall. På kvällen samma dag de hade nämligen knåpat ihop 15 låtar sammanlagt, varav 5 stycken av Lou Cifer och 9 stycken av Steve Riot.

Inspelningen av Bad Ass Rockin’
Barnyard Devils - Bad Ass Rockin'Allt var klart inför inspelning av debutalbumet för Barnyard Devils, nu var det alltså dags.
Lou Cifer packade väskan och reste över till Sverige, närmare bestämt Arvika i Värmland, studion som de skulle spela in bad ass Rock ‘n’ Roll/Rockabilly låtar med attityd hette Blue House Studios.

Under dessa dagar av svensk sommar, goda vänner, god atmosfär och en del öl och sprit var det lätt för herrarna att fånga en bra känsla och mycket atmosfär. Foton för den 32-sidiga häftet som medföljer skivan togs under samma tidpunkt eftersom omgivningen hade precis rätt landskap och stämning som det ser ut en hel del lite liknar vissa områden i USA.

Resultatet blev 15 självskrivna spår med ett sound mellan legenderna Crazy Cavan & The Rhythm Rockers och Shotgun med släng av white-trash-hillbilly-ted-kick-ass-kicking musik.

Framtiden… Wild Rooster och Lou Cifer And The Hellions var bokade på festivalen Real Gone Weekender i Finland, så de tog tillfället i akt och arrangören bokade dessutom Barnyard Devils. De beslutade att skivreleasen av Bad Ass Rockin’ även skulle göras samtidigt.
Barnyard Devils Live at Real Gone Weekender 2010
Vad Barnyard Devils har att bjuda på i framtiden är något som vi får vänta på och se men detta är garanterat inte första och sista gången som du hör talas om Barnyard Devils.

Smakprov från Bad Ass Rockin:
[responsivevideo]

[/responsivevideo]

Här kan du köpa Bad Ass Rockin’: www.old-rock.com
Besök Barnyard Devils hemsida: www.myspace.com/barnyard.devils

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *