Skivrecensioner

Wild Wax Combo – Lip Lickin’ Lou

By  | 

Skivbolag: Enviken Records
Utgiven: 2010
Speltid: 33 min
[rating:4.5]
recension_wildwaxcombo-liplickinlou_cover
Herrarna som det handlar om här behöver ingen större presentation, de har rockat sedan 1996 och härstammar från broderlandet Danmark.
De ligger bakom fyra tidigare album och gjort sig kända över hela Europa som ett riktigt bra liveband som ger allt på scenen. Deras tidigare skivor har mottagits med stor glädje och fått riktigt bra kritik. De spelar vad de kallar Desperate Ultra Rare Garage Rockabilly.Detta är ett band som jag absolut skulle vilja se live någon gång, det sägs att man inte är sig lik efter ett gig med dessa galna danskar.
Tills dess får jag lyssna på deras skivor och här är deras senaste alster från Enviken Records.
För omväxlings skull ska jag börja med omslaget, grönt omslag med en Pin Up tjej, bara här förtäljes det vad detta är för band. Häftet är på 4 sidor och insidan innehåller några foton från gigs, bokningsinfo och en tacklista. Baksidan innehåller titellistan på skivans alla spår.

Over to the business, för nu ska rutorna skaka och högtalarna skråla ut Wild Wax Combo.
Första låten är tillägnad bortgångne Johnny Burnette, Lip Lickin’ Lou går den under och jag höll på ramla ur stolen första gången jag spelade denna låt. Vilket sväng, vilken ståbas! Riktigt tung låt. Kan det bli bättre än så här?
Är man att fan av ”The man In Black” Johnny Cash som jag är är andra spåret en låt som vi alla älskar. Funeral Director är nämligen en hyllning till Johnny Cash.
Musikmässigt ÄR det Johnny Cash, textmässigt är det en uppkäftig text som man inte kan sluta lyssna på. Och så här följer hela skivan, Tung ståbas, svängig garage/rockabilly. Sången passar så djävla (ursäkta svordomen) med deras stil. Allt har fallit på plats för Wild Wax Combo.

Säg Goddag Då som Vanheden i Jönssonligan har sagt.
För omväxlings skull ska jag inte kråka fram en favoritlista, jag kör på ett göra en ”Dålig-Låt-Lista” det är nämligen lättare när det är en riktigt bra skiva.
En låt som jag inte tål är nummer tio, King & Queen är titeln. Låten är inte dålig men jag får backflash från när min äldsta son var besatt av TellyTubbies, de gästades av ett band i en av filmerna som lirade en låt som påminner riktigt mycket om denna.
Daniel (en av mina pojkar) tjatade sönder mina ögon och öron med denna film därav att jag inte tål King & Queen.
Won’t You Please Go Home är en annan låt som är sämre än övriga, mycket är det början av låten som förstör så jag tröttnar innan första refrängen. Sen är stilen på låten något som jag inte kan ta till mig, trots att det är stökig rockabilly är det något annat som hänger över den.

Av fjorton spår är det alltså två som jag har svårt för.
Detta säger en hel del om skivan och om bandet. Jag behöver inte avsluta med en sammanfattning, min ”Dålig-Låt-Lista” säger väl allt.

Låtlista:
01. Lip Lickin’ Lou
02. Funeral Director
03. Gang War
04. Sugar Doll
05. Let Me In
06. In The Mood Of Love
07. What’cha Gonna Do
08. Hey Little Baby
09. I’m Coming Home
10. King & Queen
11. Sweet Sweet Woman
12. Won’t You Please Go Home
13. Bedrock Boogie
14. Voodoo Doll

Smakprov:

Hemsida: www.wildwaxcombo.dk
Myspace: https://myspace.com/wildwaxcombo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *