Reportage

A-bombers Old Style Weekend Backamo, Uddevalla

By  | 

Varje år så hålls en stor träff på campingplatsen i Backamo, några mil utanför Uddevalla.

Detta hålls i regel mellan slutet av juli och början på augusti.
Detta år, 2010, så hålls träffen mellan 30-31 Juli.
Denna träff arrangeras av klubben A-bombers. Denna träff liknar sig ingen annan, av den andan som det jobbas hårt, för att skapa. Det stora hela går ut på att skapa en verklighets trogen illusion av att man skickas tillbaka till åren runt 1956. Och detta gäller då allt ifrån kläder till alla fordon.

Redan uppe i insläppet, så börjar “sorteringen” av dom bilar som skickas ner till området för utställning och sen vilka som får ställa sig på en parkering längre upp. För detta så behövs några skarpa ögon, som bestämmer om bilens modell är rätt och att den inte är allt för custom/stylad.

På området så finns det stora tillgångar till  camping platser, men trotts detta stora område så tar dom snabbt slut. Och det kan bero på det stora antalet besökare varje år.
Träffen 2009, drog runt 3000 besökare. Och detta är då från hela Europa. Så det krävs många eld själar till att få detta att fungera.

Musiken som bjuds så och spelningarna, är alltid av hög kvalité. Det är band som kommer från olika länder och det finns alltid något för varje smak av musik. Och sen har ju A-bombers träffen ett litet ess i rockärmen, eftersom en av medlemmarna i A-bombers är Kent Vikmo (Jack baymoore) själv.
Han brukar bjuda på några fina spelstunder, vilket uppskattas.

Även säljare av kläder m.m kommer dit, från olika länder. Återförsäljare av märken som Lucky Thirteen m.m i liknande stil. Det har även erbjudits tatueringar på plats, av tattuerare som satt upp sina stolar inne i en av lokalerna. Även hårfrisering m.m.
I det stora hela, så erbjuds man lite av varje, men även från olika länder.

Den andan som man lyckas skapa där är helt unik och rekommenderas att upplevas.
Men det är en god idé att vara i god tid, om man planerar övernattning!

Detta va en kortare presentation om A-bombers Old Style Weekend.
Om ni önskar veta något mer, har några rättelser i det jag skrivit eller har några frågor,
så tar jag gärna emot dom!

// Lina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *