Skivrecensioner

Boppin B – Balls Are No Goods

By  | 

Skivbolag: Roof Music/ Indigo/K.O.K.S
Utgiven: 2010
Speltid: 43.33 min
[rating:3.5]
Boppin' B - Balls Are No Goods_cover
Här har vi ett band som trots sin långa karriär som varat i närmare 25år är för de flesta svenskar ett okänt band. Boppin’ B är ett av Tysklands största band som blandar Rockabilly, Rock ‘N’ Roll, Swing och Country som de sammanflätar på ett sätt som gör att de rent av rockar röven ur de flesta banden inom deras inriktning. Jag kan dra parareller med Brian Setzer Orchester, så kanske ni får ett humm vad Boppin’ handlar om. Vissa har även jämfört dem med succébandet The Baseballs, som jag kan hålla med om till en viss del, men ändå är dem som dag och natt.

2010 släppte dem en fullmatad skiva med titeln ”Balls Are No Goods” innehållande 14 spår som går i tydligt ”Boppin B”-sound som jag kallar det. Materialet är skrivet av dem själva, texterna återspeglar bl.a. deras återblickar på åren som gått och deras attityd mot de som trott sig veta bättre.
Sångaren Michael Treska’s röst låter lite annorlunda mot tidigare skivor, kan detta vara åldern eller kan det bero på produktionen? Skitsamma det låter inte sämre om honom, han håller samma stolthet och klass som tidigare.

Instrumenten hanteras på ett sätt som vissa kan drömma om, bl.a. min namnlike Frank Seefeldt hanterar saxofonen som om han vore född med den. De är otroliga musiker, otroligt samspelta. Att de känner stolthet och har känslan kvar som de hade när de började spela ihop har de satt i text och toner med titeln ”Young and Free” som är en av de bästa låtarna med Boppin B jag har hört men även är den så annorlunda mot vad dem brukar göra så jag blev tagen på sängen när spår nummer 9 som den ligger på började höras i högtalarna.

För de oinvigda kan Boppin B verka lite skrämmande, men gillar man Brian Setzer, swing och svängig rockabilly/rock ‘n’ roll i modern tappning har ni missat ett av de bästa banden.
Och älskar man släppa loss på dansgolvet kan jag meddela att Boppin B gästar Sverige under Midsommarhelgen, närmare bestämt Dagstorp Gillestuga som ligger utanför Kävlinge i Skåne.

Låtlista:
01. The Only Way
02. Save My Soul
03. You Can’t Break My Heart
04. Mercury
05. Up Jumped The Devil
06. Lost And Lonely
07. Lazy Bad Boy
08. I Keep It Simple
09. Young And Free
10. Hot Rod Girl
11. I Just Care About Rock ‘N’ Roll
12. It’s A Long Way To The Top (If You Wanna Rock ‘N’ Roll)
13. Wear My Boots
14. Rock Me If You Cant

Smakprov:

Hemsida: www.boppinb.com
Facebook: https://www.facebook.com/boppinb
Myspace: https://myspace.com/boppinb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *