Skivrecensioner

Chris Almoada – Come To New Orléans

By  | 

Skivbolag: Rydell’s Records
Utgiven: 2010
Speltid: 33.32 min
[rating:4]
Chris Almoada - Come To New Orleans
Chris Almoada tillhör det gamla gardet inom rockabilly-scenen, han började sin karriär i slutet av 70-talet och har under åren spelat i kända och mer okända band. Trots sin långa karriär har han verkat mest i bakgrunden som gitarrist m.m. Men nu är han här med sin första egna skiva med titeln ”Come To New Orleans” som är utgiven på Rydell’s Records. ”Come To New Orleans” innehåller 16 låtar var av 2 är bonusspår som glider i mellan prydlig autentisk rockabilly och rå rockabilly, Chris har tagit hjälp av David E. Miller, tillsammans står står dem för fem låtar av materialet som är helt fantastiska, på coverrepetoaren finns bland andra ”All The Time” av Sleepy La Beef, ”Cruisin’” av Gene Vincent och ”Rock Crazy Baby” av pionjären Art Adams. Chris gör helt fantastiska versioner av dem.

Förutom Chris består bandet av hans son Max Almoada, Gaél Pétetin och Pascal Freyche, men skivan gästas bland andra av Steve Rydell som även står bakom utgivningen av skivan.
Produktionsmässigt är högklassig, musikerna och Chris vet vad dem sysslar med när dem slänger med strängarna, smeker koskinnet och larmar med trumpeten.

Avslutningsvis vill jag slå ett slag för denna franska musiker, jag ska erkänna att att var för mig helt okänd, banden han har spelat i är flesta kända för mina öron men inte en aning om att han hade spelat i dem. När skivan damp ner i brevlådan och tog sig 20 meter till cd spelaren blev jag glatt överraskad av att bli upplyst om denna oldtimer som stått och hållit rockabilly’n i liv under över 40 år!
För er som hellre vill ha musiken i form av det bästa kan jag meddela att Rydell’s Records har givit ut skivan även på vinyl! Men där skiljer sig låtlistan från CD’n.

Låtlista:
01 Come to New-Orléans
02 Kiss Me Baby
03 All The Time
04 Broken Heart
05 Rock’n’roll Fever
06 Sally-Ann
07 Somebody’s Knockin’
08 Another Morning
09 Cruisin’
10 Cool Cat
11 Rock Crazy Baby
12 Gone Really Gone
13 Show Me The Way To Go Home
14 Wild Wild Woman
Bonus spår:
15 Canonball Rag
16 Broken Heart (Alternate take)

Smakprov:

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Chris-Almoada/172733302742245
Myspace: www.myspace.com/chrisalmoada

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *