Skivrecensioner

The Pinstripes – Still Kickin’

By  | 

Skivbolag: TCY-Records
Utgiven: 2013
Speltid: 39.09 min
[rating:4.5]
recension_thepinstripes-stillkickin_cover
För er som inte vet vilka The Pinstripes är följer här lite information om det tyska Kick-Ass Rockabilly bandet.
The Pinstripes kommer som sagt från Tyskland södra Tyskland för vara exakt. Bildades redan 2001 och består av tre rockande galningar som går under namnen; Spike, Dennis och Hagen. De spelar både coverlåtar och eget material, covermaterialet är från från bl.a. Motörhead, AC/DC och Jimmy Hendrix. Låtarna kännetecknas av snabba drum beats, en stark ståbas och frenetiska gitarriff, och täcker hela spektrumet av modern Rockabilly samtidigt som dem lutar tillbaka till 80-talets revival era och 50-talets typiska stil.

The Pinstripes är tillbaka och med råge dessutom, nu känner jag igen grabbarna från debutalbumet ”First Kick” med sin energi, uppkäftighet, grymt eget material och häftiga covers på hårdrocks klassiker.
The Pinstripes mixar 80-tals och modern rockabilly med klassisk 50-tals rockabilly och i ett hörn finns även psychobilly ( “Twilight Zone , ” ” Zombie Walk ” ) och lugnande surf inspirerade låtar (El Cid), sammanlagt är det 13 låtar som visar bandets musikaliska bredd.
Två av låtarna är dessutom på tyska, detta är första gången som dem har skrivit låtar på tyska, ånej tänker kanske några men ni behöver inte fasa för detta, “Tank Voll Sprit” och ”Man Lebt Nur Einmal” må vara på tyska men sjuhelvetes sväng är det på dem! Musikmässigt påminner “Tank voll Sprit” lite om Stray Cats om det hjälper någon. På coversidan hittar vi en av dem mest klassiska hårdrocks låtar genom tiderna, Judas Priests ”Breaking The Law”, återigen slipper The Pinstripes begå självmord när dem har gjort cover på storheter, dem kan aldrig bräcka originalet men dem är inte långt ifrån. En annan cover är Jethro Tull låt “Locomotive Breath” och här bräcker dem faktiskt Jethro Tull, denna versionen får originalet att liknas vid kattskit.

Produktionen är praktiskt taget felfri, något roligt är att den är mastrad av Alexander Krull som är frontfigur för det tyska deathmetal bandet Atrocity.

”Still Kickin’” innehåller det som jag efterlyste efter på albumet ”Road To Hell” nämligen upproret, livslusten, uppkäftigheten och framförallt Kick-Ass Rockabilly som dem visade upp på det första albumet ”First Kick”.
The Pinstripes är tillbaka och Still Kickin’!

Låtlista:
01. Let’s get on
02. Breaking the law
03. Rumble man
04. Man lebt nur einmal
05. Hot rod race
06. Stay tonight
07. Hot little Mama
08. Zombie walk
09. El Cid
10. Tank voll Sprit
11. Twilight zone
12. Cheat on me
13. Locomotive breath

Smakprov:
[responsivevideo]

[/responsivevideo]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *