Skivrecensioner

Eight Bomb – Hemispheric

By  | 

Utgiven: 2009
Speltid: 64.41 min
[rating:4]
Eight Bomb - Hemispheric
Något jag har kommit underfull med dem senaste åren är att i dem forna så kallade öststaterna och balkanområdet blomstrar rockabilly kulturen, vill man så finner man nya oupptäckta band varje dag och det var så jag fick nys om dessa rockers från Slovenien.
Eight Bomb kallar dem sig och kör en mix av traditionell rockabilly, old school psychobilly, rock ‘n’ roll med svängiga spaghettiwestern slingor i lagom smak.”Hemispheric” gavs ut 2009 och innehåller 16 fullmatade dängor som skvallrar om deras influenser men gör det till något eget, något som jag verkligen gillar.

Inte en enda coverlåt så långt ögat kan se, utan bara eget material som är komponerat på ett professionellt sätt, inget snack om saken. Texterna är välskrivna, musiken är välskriven.
Sången som Jure är skyldig till kan man inte beskriva på ett sätt eftersom han växlar mellan alla influenser, ena sekunden är det typiska rockabilly-sången för att växlas över till The Doors sångare Jim Morrison med en touch of Elvis Presley. Jag hade lite svårt för sången vid första lyssningen men efter andra så började öronen vänja sig och trumhinnan och hjärnan samarbeta och inse att den här killen har kompetens, sången går ihop med musiken på ett perfekt sätt!

Nu är sommaren tyvärr över och dem flesta cruisingarna är över och nu återstår det att invänta våren och nästa års fullmatade schema men under hösten och vintern kan jag rekommendera denna blodsvärmaren, våga ta en sväng med kärran trots att det är en halvmeter snö ute, släng på Eight Bomb och vips så känner du sommarvärmen och alla dofter från cruisingens avgaser, grillfester.

Eller har klubben en fest i vintermörkret, höj volymen till max och låten musiken stampa era fötter i takt, vält bord och stolar och sväng höfterna i takt till exempelvis ”Devil At Four o’Clock”.
”Hemispheric” är nämligen en högoktanig platta fylld med olja, rost och avgaser utan några stänk av snälla (mesiga) skolpojkar, som sitter snällt vid bänken.
Eight Bomb är ett skitig och outlaw band med attityd som jag tycker bra om, alltså uppkäftig och dålig. Helt i min smak.

Låtlista:
01. Girl In A Superbee
02. True Love
03. Drink My Jack
04. Backseat Bandit
05. Kissed Again
06. Every Day
07. Scratch
08. Another Man’s Car
09. Too Hard To Get
10. Fatcat Boogie
11. In My Car
12. Devil At Four O’Clock
13. Only The Night
14. Hotrod Of The Devil
15. The Lights Came On
16. Jackhammer Heart

Hemsida: www.eightbomb.com
Facebook: https://www.facebook.com/pages/EIGHTBOMB/101642160515

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *