Skivrecensioner

Hank Sundown and The Roaring Cascades – Hank’s Back!

By  | 

Skivbolag: Rockaround Records
Utgiven: 2011
Speltid: 32.01 min
[rating: 4.5]
Hank Sundown and The Roaring Cascades - Hank's Back!
Hank Sundown and The Roaring Cascades från vårt broderland Norge bildades 2001 under namnet The Cascades” och gav ut sin debut ”10 000 Miles To Memphis” 2005.
Bandet lades på is fram till 2009 då det bestämdes att de skulle börja spela igen under namnet Hank Sundown and The Roaring Cascades.
Under 2010 gav dem ut två skivor ”Rock ‘N’ Roll Supreme” och ”Ready To Rumble” där den sistnämnda är en gratis nedladdningsbar skiva.
Och nu är dem tillbaka med en riktigt bra titel ”Hank’s Back” och är utgiven på Rockaround Records 2011.

Personligen har jag inte någon större erfarenhet av dessa norska teddy boys förutom gratis skivan ”Ready To Rumble” som vi dessutom har för nedladdning här på BadAssLifestyle.se. Så när ”Hank’s Back” trillade ner i brevlådan blev jag otroligt nyfiken och det dröjde inte länge förrän den snurrade i spelaren och det första spåret som heter ”Hank’s Back” sprakade loss som ett fyrverkeri i högtalarna… Man kan inte ta miste om att dem är tillbaka och kommer stanna kvar ett bra tag till med en sådan öppning på skivan.
Tätt följs den första låten av den ena käftsmällen efter den andra, en perfekt uppslutning av låtar som jag verkligen går igång på.
”Hank’s Back” är fullproppad med 14 renhåriga Teddy Boy Rock ‘N’ Roll spår och samtliga är skrivna av Arild Rønes (Hank Sundown) som även sköter gitarren, banjo och sången.

Produktionen har även Arild skött om och det är en riktigt bra produktion som går i sann anda av teddy boy soundet. Det känns lite som back to the 70’s med Shotgun och gänget, men med en modern och råhet som gör helheten fantastisk.
Jag brukar säga att det är som bäst när musiken är inspelad som musik ska vara inspelad, utan en massa datorer som man kan mixa om instrumenten att låta som något onaturligt.
Och Arild sköter detta perfekt, ingen onaturligt bara originell rock ‘n’ roll!!

Det är sällan som en skiva är skitbra rakt igenom men det finns sådana skivor och jag kan lägga min hand på hjärtat och påstå att detta är en av dem.
Det spelar ingen roll om du är en tvättäkta Teddy Boy, raggare eller en Svensson som gillar rock ‘n’ roll, Hank Sundown and The Roaring Cascades tar tag i dina högtalare och skakar loss dem med rock ‘n’ roll när den är som bäst.
Avslutningsvis tycker jag att dessa norska vikingar kan ställa sig i ledet inte alltför långt bak från pionjärerna och erkända så som Shotgun (UK), Foggy Mountain Rockers (G), Black Knights (SWE) m.fl.
Jag hoppas verkligen att det är någon därute som fastnar så pass för dessa gubbar att det bokas spelningar med dem även här i Sverige inom snar framtid.

Låtlista:
01. Hank’s Back
02. Rebel Ted Eddie
03. Cruising Down Route V8
04. When We Get Old
05. AHA
06. Damned Volcano
07. Perfect Ten
08. Gotta Lotta Love
09. Brassknuckle Boogie
10. And We Were Rockin’
11. Solitaire
12. The Beat Goes On
13. (The Real) Traveling Band
14. Cascades Boogie

Smakprov:

Hemsida: www.hanksundown.net
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Hank-Sundown-The-Roaring-Cascades/180869485277971
Myspace: https://myspace.com/hanksundown

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *