Skivrecensioner

Bobby Smith – It’s Summertime!

By  | 

Skivbolag: Exploding Rabbit Records / Ripsaw Records
Utgiven: 2011
Speltid: 52.10 min
[rating:2]
Bobby Smith - It's Summertime!
Bobby Smith klev in i musiken så tidigt 1980, och spelar rockabilly/rock ‘n’ roll och blues. Hans första skiva ”Two Sides” (Ripsaw Records) vann priset ”Whammies” som delas ut av Washington Music Association. Och har sedan dess släppt flera skivor som fått bra kritik.
Under åren har Bobby spelat på samma scener som t.ex. The Stray Cats och Buddy Guy & Junior Wells. När jag fick hem skivan visste jag inte vem detta var, namnet ”Bobby Smith” klockan ringde inte, polletten trillade liksom inte ner men när jag gjorde lite efterforskningar så slog det mig.
Denna buse från USA har varit med ett tag och har gjort den ena skivan efter den andra och satt sin prägel på musiken och gjort sig ett namn.
Så efter detta var mina förhoppningar stora när skivan gled in i spelaren och jag tryckte på ”Play”. ”It’s Summertime” körs igång av en renodlad rockabilly dänga med just titeln ”It’s Summertime”, en riktigt bra låt och mina förhoppningar har slagit in…
Därefter är det på bluesvägen som Bobby har svängt in på, och det känns lite som ”Nu Blåser Vi Snuten” filmerna, ja då snackar vi country-blues i sann Waylon Jennings sound i en bisarr ton av sen 80-tal tidigt 90-tals Mr Music ballad stil, det är framför allt låt nummer två ”Livin’” som känns mycket Mr Music men därefter artar det sig och kör vidare med country-blues känslan.
Bobby är en bluesartist så att ”It’s Summertime” är i stort sett en bluesplatta överraskar inte mig särskilt mycket, det som överraskar mig och på något sätt irriterar mig är den dära Mr. Music känslan som ständigt finns där och detta trycker ner skivan lite. Bli inte skrämda av omslaget, jag blev själv lite paff när jag öppnade paketet och såg det.
Bara här känns det som tidigt 90-tal en skiva med ”somriga” låtar och säkert en sommarplåga eller två. Lite psychodelic över det också, att det är en rockabilly/blues/country platta kan man inte räkna ut om man inte vet det från början eller vet vem Bobby Smith är.

Kort sagt så stämmer omslaget inte riktigt med vad som levereras. Ja avslutningsvis så visst finns det ett par bitar som är riktigt bra som också gör att jag vill lyssna och vill lära mig tycka om hela skivan men tyvärr det är Mr. Music känslan som tar död på hela grejen, jag hade förväntat mig lite mer från Bobby men nästa gång kanske???

Låtlista:
01. It’s Summertime
02. Livin’
03. Air Conditioning-Beer
04. Montana In May
05. Beg, Borrow and Steel
06. Too Poor To Be Eccentric
07. Talking Block
08. Begin’ The Beguine
09. Get In Line
10. Strange Times
11. The Cicada Song
12. Do You Still Want Me Now?

Smakprov:

Hemsida: ww.bobbymusicsmith.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *