Skivrecensioner

John Lindberg Trio – Hell Of A Ride

By  | 

Skivbolag: Enviken Records
Utgiven: 2012
Speltid: 38.11 min
[rating:5]
John Lindberg Trio - Hell Of A Ride
John Lindberg Trio har på ganska kort tid gjort sig ett namn inom rockabilly och rock ‘n’ roll världen, i den svenska delen i alla fall. Med skivan ”Hell Of A Ride” har dem börjat ta sig an resten av Europa, vilket är på tiden.

”Hell Of A Ride” har funnits ett tag på marknaden nu och den ligger säkert hemma i CD-stället hos många kan jag tänka mig. Men man vet aldrig det finns säkert någon stackars sate mitt ute i skogen eller i ett betong ghetto som har missat 2012’s topp 3 skiva.
Jo det är nämligen så att JLT har gjort det igen, det som ingen trodde var möjligt sedan dundersuccén ”Made For Rock ‘N’ Roll” från 2011. Med 12 låtar var av 10 eget material presenterar den ”Hell Of A Ride”, enligt tradition inspelad i Enviken hos Patrik Staffansson som utgör en viktig del av deras sound som blåser bort tupén. Skivan är hittills den tyngsta dem har gjort, strängar på Johns gitarr slits i sköna gitarrslingor och solon medan Martin Engström bränner loss med ståbasen, och Jocke Dunker piskar skiten ur koskinnet.
John Lindberg Trio slutar inte att ta vara på influenser, på ”Hell Of A Ride” finns det spår av surf och även lite Billy Idol på låten ”California”, skithäftigt. Men JLT sviker inte sina rötter på något sätt, dem tar traditionell rockabilly/rock ‘n’ roll och kör ner det i ett tyngre sound med ett hav av influenser alltifrån country, pop, rock, surf ja till och med 80-tals rock. Fantastiskt.
Alla ord är egentligen överflödiga, har du inte skivan så ta dig för fan in på närmaste mack eller någon skivbutik och skaffa dig den.

Låtlista:
01. Honey Hush
02. A Kiss Like This
03.Don’t Bug Me Baby
04. Deep In The Dirt
05. Hearts Of Fire
06. California
07. Muddy River
08. Got Some Loving
09. Ready Now
10. Light Up My Fire
11. Until The Dawn
12. Hell Of Ride

Smakprov:

Hemsida: www.johnlindberg.se
Facebook: https://www.facebook.com/johnlindbergtrio
Myspace: https://myspace.com/johnlindbergtrioofficial

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *