Skivrecensioner

Horst With No Name – Boogie Machine

By  | 

Skivbolag: Part Records
Utgiven: 2012
Speltid: 33.07 min
[rating:3]
Horst With No Name - Boogie Machine
Ingo Müller alias Horst Schneider är mannen bakom Horst With No Name och är ifrån Hamburg, Tyskland. Horst eller Ingo sitter och slår på virveltrumman och bastrumman samtidigt som han spelar gitarr och sjunger. Det är nämligen ett enmansband som Horst lirar och sjunger i.
”Boogie Machine” är den andra plattan i ordningen och gavs ut 2012 av Part records.

”Boogie Machine” innehåller 14 låtar av varierande influenser men grunden ligger på rå rock ‘n’ roll med stänk av garage. Horst spelar alla instrumenten själv förutom på några av låtarna men då är det inhopp på exempelvis ståbas, koskälla, stylophone etc. Det mesta av materialet är skrivet av Horst själv och dem flesta bygger faktiskt på komik, glädje och rock ‘n’ roll.
Sitter man ner och lyssnar på vad låtarna handlar om får man sig några goda skratt, och skratt sägs förlänga livet.
Produktionen är verkligen mono, vintage, rå och skitig, det riktigt stinker garage om det hela och gör att det hela känns mer genuint.

Först ut på skivan är ”Rock ‘N’ Roll Man”, aningen tjatig text men jag älskar gitarrspelet, rått tungt och äkta. Näst ut är faktiskt spår två, ”Boogie Machine” som även är titeln på skivan. Här är det också det råa som lockar mig, nu över till lite bluesinspirerad bit som heter ”Big Fat Woman” den ger en känsla av att man befinner sig i en rökig lokal med en whiskey i handen och på scen sitter Horst och lirar.
Ja det är väl bara att haka på med det femte spåret som heter ”No Time” och här är det allt som lockar mig, skitigt sound, rå gitarr och en komisk text. Det gäller att ta sig tiden att lyssna på texten annars undgår man en stor del av materialet.
Horst slänger även in lite surf i det hela, på nästa spår som är nummer sex och heter ”Internet Surf” som är en instrumental surfinspirerad låt med inslag av alla möjliga sorters mystiska ljud och inslag.
”Power Of Blues” är nästa spår, lite mer garage rock, inget fel på musiken men texten är lite trög och tråkig. Spår sju handlar om något som ingen någonsin vill sitta och lyssna på nämligen när farmor eller mormor sitter och pratar sex, låten heter ”Grandma” och är totalt helgalen, riktigt rolig text och kanske lite vulgär för den känsliga. Klart en av dem bästa låtarna på skivan.
Nummer åtta är ”My Name Is Horst”, återigen är det rått, genuint med lite lättsam text. ”Highwayman” heter låt nummer nio, och här svänger Horst in på countryvägen med banjo och hela köret. Nästa låt heter ”I Quit My Job” och handlar om just det, han säger upp sig från sitt jobb och nu har han tid med allt han vill göra och ha roligt.
Nummer elva på skivan heter ”Baby Crazy”, börjar lite segt och texten är lite tjatig men sedan ökar tempot och ett härligt gitarrspel sätts fart för sedan återgå till det lite tröga och tjatiga texten. Rått, tungt garage-sound på gitarren… så börjar det tolfte spåret som har titeln ”Gorilla” lite svordomar och uppkäftig text, precis i min smak.
Nästsista låten på skivan är ”Yeah!”, och jag vet inte om det är ett livespår eller inte för det är verkligen som ett livespår, publik som vrålar man och applåderar m.m. Men troligtvis är det ett livespår… Skitsamma för den är så jävla grym, lite George Thorogood i början, lite Boppin’ B på sången för sedan övergå till Horst rockar skiten ur publiken.
Nu vet jag inte vad fan Horst eller dem andra tänkte på när jag tog med det avslutande spåret som heter ”Return Of The Rock ‘N’ Roll Man”på skivan som är annan version av det första spåret ”Rock ‘N’ Roll Man” men det känns mer som en demoversion med dåligt ljud m.m.
Men denna avslutar alltså min första upplevelse med Horst With No Name och jag kan bara säga att först var jag lite tveksam men när jag tog mig tiden att lyssna och hänga med i texterna så växte skivan för mer jag lyssnade. Horst spelar faktiskt allt själv, ja nästan allt.
Han sitter ner med gitarr, virveltrumma, bastrumma och mikrofon och kör sitt race och all heder till honom för han gör det riktigt bra, så bra att han har spelat ihop med den legendariska enmansbandet Bloodshot Bill från Kanada .

Låtlista:
01 Rock ‘N’ Roll Man
02 Boogie Machine
03 Big Fat Woman
04 No Time
05 Internet Surfin
06 Power Of Blues
07 Grandma
08 My Name Is Horst
09 Highwayman
10 I Quit My Job
11 Baby Crazy
12 Gorilla
13 Yeah!
14 Return Of The Rock ‘N’ Roll Man

Smakprov:

Hemsida: http://horstwithnoname.com/
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Horst-With-No-Name/153025861417597
Myspace: https://myspace.com/horstwithnoname

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *