Skivrecensioner

Johnny Trouble – Rambling Man

By  | 

Skivbolag: Running Gun Records
Utgiven: 2005
Speltid: 34.00 min
[rating:3.5]
Johnny Trouble - Rambling Man
Johnny Trouble heter egentligen Oliver Bluth och är ifrån Tyskland, 2005 spelade han in sin debutskiva ”Rambling Man”, han skriver eget material och spelar alla instrument själv förutom på några enstaka låtar. Skivan innehåller 10 låtar + ett ”spökspår” var av 1 låt plus spökspåret är covers.

Musikmässigt är det country/trubadur musik alá Johnny Cash, Johnny Trouble’s sångröst är åt Cash-hållet fast ändå inte, och påminner ibland om Bob Dylan. Trots några små missar är produktionen helt okej, helheten av skivan gör att den blir bättre och bättre för varje gång jag lyssnar. Några riktigt bra guldklimpar är ”Highway Blues” som även är första spåret på skivan, den följer tätt av ”Southbound Train”, riktigt skön och svängig dänga. En av de bästa låtarna är ”Small Town Blues”, texten är helt underbar, musiken är riktigt djävla bra! Jag avslutar här, annars rabblar jag upp nästan varenda spår som finns på skivan.

Johnny Trouble är en av dem bästa jag har hört av denna genrér dem senare åren, nu för tiden består Johnny Trouble av en trio; Johnny Trouble Trio.

Låtlista:
01. Highway Blues
02. Southbound Train
03. Small Town Blues
04. Ready For Love
05. Wagon Train
06. Drifter
07. Rambling Man
08. Under A Blanket Of Stars
09. Train To Nowhere
10. Before A Storm Comes Rollin’ In (+ Spökspår: Highway Man)

Smakprov:

Hemsida: www.johnnytrouble.de
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Johnny-Trouble-Official-Site-/279466995479758

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *