Skivrecensioner

Lady Luck Combo – Waiting For A Train

By  | 

Skivbolag: Heptown Records
Utgiven: 2013
Speltid: 35.07 min
[rating:3.5]
recension_ladyluckcombo-waitingforatrain_cover
Trion Lady Luck Combo från Malmö/Helsingborg bildades 2009, efter sitt första gig har dem klättrat uppåt och blivit ett populärt band, dem har över 130 gigs bakom sig. Trots detta har det tagit några år för trion att spela in ett album. Och på Heptown Records släpptes slutligen deras debutalbum som heter ”Waitning For A Train”.

Lady Luck Combo kör en klassisk rockabilly uppsättning på gitarr, ståbas och trummor, förutom den klassika sättningen är även debutalbumet ”Waiting For A Train” delvis inspelad på klassiskt vis, det vill säga live i studio. Detta är en stjärna i guldkant, det som är pålagt efteråt är sången och några effekter. I och med att dem har spelat in musiken live har dem fått till det råa och det autentiska soundet som i mina ögon och öron utgör en viktig grund inom rockabilly.

Albumet innehåller 12 låtar, samtliga är originallåtar förutom en, covern heter ”Broken Heart” och är en bortglömd låt av The Moonlighters.
Och för att istället blanda in flera olika influenser i samtliga låtar har Lady Luck Combo valt att göra några av låtarna mer inspirerade av pyschobilly etc. Ett urval av låtarna är ”Waiting For A Train” som har skriker country, ”Rockabilly Reaper” är en tung psychobilly influerad låt medan ”Surf Gadget” skriker efter vågor och surfbrädor.
Detta gör att skivan blir delvis uppdelad i olika delar men allt flätas snyggt ihop med en grund på rockabilly och skitig rock ‘n’ roll.

Sångaren / gitarristen Martin Blad gör ett bra jobb, förutom hans sångstil som är uppfriskande och rakt fram försöker Martin inte på något sätt låta typisk rockabilly är även hans gitarrspel uppfinningsrik och intressant för öronen att lyssna på.
Basisten Marcus “Laban” Närvik med typiskslap-style bas men ändå tar han inte överhand, och Per Bökbergs trummor har en lite större roll än vad trummor vanligtvis har i rockabilly, och här passar det mer än utmärkt.

”Waiting For A Train” är ett bra debutalbum, den innehåller det som ett debutalbum ska innehålla nämligen ett band som är samspelta, dem vet hur dem ska och vill låta, bra låtar, bra musik och bra produktion.
Kortfattat: Skitig Rockabilly, rå rock ‘n’ roll och grymma influenser från psychobilly, country och surf. Lady Luck Combo’s debutalbum “Waiting For A Train” innehåller alla ingredienser för en lyckad debutalbum.
Jag ser redan framemot en uppföljare till detta självskrivna album.

Låtlista:

01. Peggy Lee
02. She Went To Vegas
03. Waiting for A Train
04. Be-Bop-A-LuLu
05. Train To Catch
06. Cry Over You
07. Bad Boy Bop
08. Surf Gadget
09. Drinks ´N´ Booze
10. Broken Heart
11. Rockabilly Reaper
12. The Missing Link

Smakprov:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *