Filmrecensioner

Livet Efter Mello – En Film Om Top Cats

By  | 

Produktionsbolag: Red Ink Films
Genrer:
  Rockumentary
Längd: 56 min
Utgiven: 2013
Språk: Svenska
[rating:4]
Livet Efter Mello - En Film Om Top Cats
Dokumentären eller rockumentary som man också kan kalla ”Livet Efter Mello – En Film Om Top Cats” handlar om just livet för medlemmarna i Top Cats efter deras stora genombrott i Melodifestivalen. Närmare bestämt får vi följa bandet genom deras sommarturné runt om i vårt avlånga land. Vi får träffa hängivna fans som följt dem sedan början av 2000-talet och nya fans som upptäckte dem i samma veva som när Top Cats rockade upp Melodifestivalen med den nu mer klassikern ”Baby Doll”. Under resans gång ska den nya skivan planeras och spelas in, fotografering för press och för den nya skivan och i allt detta ska dem genomföra 32 spelningar under en 40-dagars period.

Bakom filmen står Jonas Molino som har en bred erfarenhet inom filmproduktion, han arbetar som regissör, manusförfattare, fotograf samt klippare och hans produktionsbolaget Red Ink Films som tidigare har producerat flera dokumentärer så som “En dag i Torsby” som handlar om de tre killarna Martin, Kurt och Bo som bor i den lilla byn Torsby och har den gemensamma nämnaren nämligen Rockabilly, och uppföljaren ”En Dag i Tallinn” där vi åter igen möter Martin, Kurt, Bo och Arne på en resa till Tallinn. De ska på den årliga raggarträffen och cruisingen som hålls i Tallinn för att spana in bilar och umgås med likasinnade.
Och produktionsmässigt är ”Livet Efter Mello” riktigt professionell, mycket tid har lagts ner bakom produktionen, snyggt, proffsigt och välgjord rockumentary!

Under filmturnén som tog sin början 10 februari dyker Top Cats ut på utvalda biografer där de signerar den nya skivan (försläpp på skivan) ”Smashing To The Ground”.
17/2 kl 15:00 Saga bio, Karlskoga – Top Cats på plats
17/2 kl 17:00 Tierps bio, Tierp
17/2 kl 17:00 Bio Roxy Sandviken
17/2 kl 17:00 Wasa bio Rättvik
17/2 kl 17:30 Vansbro bio, Vansbro
19/2 kl 19:00 Folketshus Filipstad – Top Cats på plats
19/2 kl 17:00 Stjärnan, Torsby
21/2 kl 19:00 Sagabiografen, Säffle – Top Cats på plats
23/2 kl 17:00 Palladium, Arvika – Top Cats på plats + gig
Ludvika – Datum & tid ej satt
Gagnef – Datum & tid ej satt

Trailer på filmen:
[responsivevideo]

[/responsivevideo]

Livet Efter Mello – En Film Om Top Cats kommer lyckligtvis dyka upp på DVD dessutom får vi hoppas att SVT som visade intresse tidigare av att visa filmen på TV kommer ta ett rätt beslut och sända den.
BadAssLifestyle.se kommer självklart att återkomma om DVD’n och hur det går med SVT.

”Livet Efter Mello – En Film Om Top Cats” sida på facebook: http://www.facebook.com/topcatsfilm
Produktionsbolaget Red Ink Films hemsida: http://www.redinkfilms.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *