Filmrecensioner

Deuce Of Spades

By  | 

Originaltitel: Deuce Of Spades – A Faith Granger Film
Genrér: Period Drama
Längd: 128 min
Utgiven: 2010
Språk: Engelska
Texter: Franska, Spanska, Italienska, Svenska, Finska, Danska,Nederländska
[rating:5]
Deuce Of Spades
Faith Granger började för fyra år sedan på den film som skulle ta Hot Rod kulturen över hela världen med en storm, allt började med att hon köpte sig en hot rod (densamma som är med i filmen) och ett brinnande intresse för film.

Vi på BadAssLifestyle.se har följt Faith sedan 2009 och kan nu presentera med stor stolthet Deuce Of Spades.

Tror du på ödet?, det lär du göra efter du har sett denna banbrytande film om kärlekens hårda skola under det ljuva femtiotalet.

Historien:
Hot Rod-tjejen Faith kommer en dag över en gammal Hotrod Ford 32 när hon får motorstopp vid en gård. När hon mekar med bilen finner hon ett gammalt brev och en ring, hon börjar intresserat försöka finna historien bakom brevet och ringen som kommer att visa sig vara lättare sagt än gjort.

Filmens historia tar oss många år bakåt i tiden då vi får möta den spännande och begåvade bilföraren Johnny Callaway spelad av Timothy Luke. Han möter kärleken i överklass flickan Bettie Thompson spelad av Alexandra Holder.
Johnny kommer från en vanlig arbetarfamilj och det är svårt för honom och Bettie att träffas då hennes föräldrar motsätter sig detta, de tycker nämligen att han är en buse som kör en hotrod. Bettie’s föräldrar som gör allt för att få bort Johnny från Bettie, men inget kan hålla dem ifrån varandra
Man får följa med i en omtumlad historia om att gammal kärlek rostar aldrig.

Produktionsmässigt var filmen mycket bättre än jag hade förväntat mig, de hade verkligen lyckats få med riktigt bra ljus, bild och ljudeffekter. Så pass bra att det ser och hörs riktigt proffosionellt ut.
Det märks att det ligger mycket arbete, svett och tårar bakom filmen vissa av skådespelarna agerade även som filmteam och resultatet blev riktigt jävla bra.
I det stora hela får huvudskådespelarna helt klart godkänt, det finns dock brister lite varstans i filmen av alla skådespelare men det överskuggas av en bra historia och ett intressant ämne. I filmen får man även möta den kända bilbyggaren Gene Winfield som har en liten roll, även Bill Hines alias ”Leadslinger” har en roll.Och filmmusiken… En Hot Rod film utan tidsenlig musik är ju som cruising utan bilar, det funkar helt enkelt inte. Alltifrån doo wop till country-hillybilly-rockabilly. I tidsenligt utförande.
Extra materialet som finns är i min smak alldeles för lite i proportion till arbetet med produktionen. Materialet är tre intervjuer med huvudskådespelaren Timothy Luke (Johnny Callaway), Johnnys bästa vän: Kyle Clifford (Art Delaney) och Johnnys rival: Frank O’Leary (”Fresno” Toni Crosciato ) samt ett ljudspår med Johnny Callaways dagbok från fängelset.
Intervjuerna är intressanta, inget snack om saken men det är ändå mycket mer som jag tycker de kunde ha haft med.

Deuce Of Spades har mer eller mindre tagit hot rod kulturen med en storm över hela världen, den hyllas som en av de bästa filmerna inom genren. Jag håller fullständigt med, trots att detta är en lågbudgetfilm (med budget på 0$) har Faith och resten av teamet producerat den bästa hotrodfilmen sedan klassikern ”Sista Natten Med Gänget” (American Graffiti) som också var en lågbudgetfilm.Kanske kommer man titta tillbaka på Deuce Of Spades om sådär 15-20 år i samma perspektiv som med ”Sista Natten Med Gänget” (American Graffiti).En eloge till Faith Granger det tog 4 år från iden till att färdigställa filmen men alla som har sett den eller kommer att se den kommer att tycka att det var värt väntan. Jag kommer definitivt att se den fler gånger och njuta av den.
Vi på BadAssLifestyle.se hoppas och önskar att Faith Granger återkommer i framtiden med en ny produktion.

Trailer:
[responsivevideo]

[/responsivevideo]

Svenska återförsäljare av Deuce Of Spades:
www.Bryl.nu
www.Hepcat.se
www.Sivletto.com
www.usabil.nu

Deuce Of Spades på nätet:
www.deuceofspadesmovie.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *