Skivrecensioner

Ragger & The Amazing Nailhead Experience – Småtjock, Snygg & Törstig

By  | 

Skivbolag: Fast & Angry Records
Utgiven: 2008
Speltid: 43 min
[rating:3.5]
recension_Raggerandtheamazingnailheadexperience-smatjocksnyggochtorstig_cover
Rickard kanske mer känd som “Ragger” från dokusåpan Bigbrother har samlat ihop några av hans favoritlåtar och spelat in med bandmedlemmar från bandet Small Town Pimps (R.I.P).
Medverkar gör även låtar av “Håkon Banken” som han sjunger på norska/svenska. De gör även cover på Aftershaves klassiska “Husvagn”, en rolig version som tydligen görs på natten efter ett antal öl och annat gott.Det är 15 spår som denna norska raggare med hallickarna från Small Town Pimps har gett sig på, det är klassiker från bl.a. Elvis, Eddie Cochran, Jerry Lee Lewis!
Helgerån enligt vissa kanske, en rolig grej tycker jag. Denna skiva är inspelad med glimten i ögat i Nyköping, att det förekom en hel del alkoholförtäring under inspelningen utmärker sig på vissa låtar.Ragger är väl inte någon stjärna på att sjunga men han lyckas på något vis ändå, trots sin bristfälliga engelska (och nykterhet) lever han sig in i musiken och ger allt han kan.
Vissa låtar påminner om Hurriganes, vilket i min mening inte är något negativt för Hurriganes är ett favoritband för mig, det som gör det är nog tempot och den dåliga engelskan.
Skivan är helt ok förutom några låtar som de totalförstörde, det är bl.a. Elvis låten “Always on my mind”, de hade lika gärna kunnat ta bort denna versionen för den riktigt suger.

Ragger & The Amazing Nailhead Experience – Småtjock, Snygg & Törstig passar sig verkligen till sommarens cruisingar och fester, den får mig att längta till sommaren.
Den är lite “somrig”.

Låtlista:
01. Summertime blues
02. The Gambler
03. Whole lotta shakin’
04. Semesterminnen från Dalarna
05. Oh Boy
06. Ghostriders in the sky
07. Always on my mind
08. Hey good lookin’
09. Nadine
10. No particular place to go
11. Guitar man
12. Chevan
13. Wolly bully
14. Tallahassee lassie
15. Husvagn (Bonus)

Smakprov:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *