Skivrecensioner

Scarecaows – Fairytales Of Horror

By  | 

Skivbolag: Fast & Angry Records
Utgiven: 2008
Speltid: 34 min
[rating:3.5]
recension_Scarecaows-fairytalesofhorror_cover
Ännu en nyhet från skivbolaget Fast And Angry här är det psychobillybandet Scarecaows som gäller.
De är ännu ett ganska färskt band men har ändå hunnit med en hel del spelningar och gjort sig kända inom psychobillyscenen i Sverige.När jag fick hem skivan dröjde det inte länge förrän den låg i spelaren och dundrade ut toner, jag zappade snabbt igenom låtarna för det var sent på kvällen.
Dagen efter tryckte jag på play och lät skivan gå. Första intrycket var tyvärr inte som jag hade hoppats på, jag vet inte vad det var som gjorde det, skivan var bra men det var nåt som fattades.

Efter några lyssningar blev skivan bättre och bättre, det som jag tyckte fattades i början var där. Som jag skrev tidigare så är de ganska färska som ett band men de spelar ändå tajt som om de har spelat ihop i flera år. Denna saliga blandning som bandet består av, gammal punkare, psycho’s, australier m.m. gör bara bandet bättre, detta är Scarecaows!

Texterna är klassiska psychobillytexter med teman som skräck, musiken är även den med toner av klassisk psychobilly, man kan höra influenserna från bl.a. Misfits, Stray cats och Nekromantix.

Jag rekomenderar er som lyssnar på psychobilly inhandla denna platta. Även för er som är nyfikna på denna musikgenrér rekomenderar jag denna skiva. Trots jag tyckte den var lite sådär i början så har den vuxit i mina öron och presenterar svenska psychobillyn på ett bra sätt.

Låtlista:
01. Far Far Away
02. Fairytales Of Horror
03. Naked Sin
04. Dream On
05. Hollow
06. Nightrider
07. Observe This
08. Ghost From The Shadows
09. PsychoCat
10. Poisoned Tounge
11. Captain Free
12. Queen Of Queensta

Smakprov:

Myspace:www.myspace.com/scarecaows

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *