Skivrecensioner

Ray Campi – The Rollin Rock Recordings Vol.1

By  | 

Skivbolag: Part Records
Utgiven: 2013
Speltid: 74.20 min
[rating:4.5]

recension_raycampi-therollinrockrecordings-vol1_cover
Ray Campi har sedan 1950 spelat en stor roll i rockabilly musikens historia, hans första singel släpptes så tidigt som 1956, och har sedan dess spelat in över 50 skivor, men det finns troligtvis mycket mer material som aldrig blivit utgivet. Trots att han började sin musikkarriär så tidigt var det inte förrän på slutet av 60-talet början av 70-talet som Ray Campi fick det genombrottet som han förtjänade, och genombrottet skedde inte i USA utan i Europa med bas i England.
Och än idag är han igång och spelar runt om i världen, senast han var här i Sverige och blåste av några klassiska Ray Campi låtar var i juli 2013, närmare bestämt på Classic Car Week Arvika.

Part Records har tydligen gett sig fan på att ge ut skivor som hittills bara varit tillgängliga på vinyl, detta välkomnar jag, dessa skivor är viktiga att bevara för framtiden.
Denna gången är det Ray Campi’s skivor som gavs ut på legendariska Rollin’ Rock Records som står i fokus, under titeln ”The Rollin’ Rock Recordings Vol.1”. Först ut på detta samlingsalbum är albumet ”Rockabilly Rebel” som var den första skivan utgiven på Rollin’ Rock Records, året var 1974. Det albumet är dem 12 första låtarna på samlingen.
Tätt efter följer Ray Campi’s andra album på Rollin’ Rock Records som hette ”Rockabilly Rocket” och gavs ut 1977. Dessa 13 låtar från det albumet är här dem sista, med enkel matematik kommer man fram till att det är 25 låtar sammanlagt på detta samlingsalbum.
Förutom låtar skrivna av Ray Campi finns det gott om covers som är framförda i typisk Ray Campi stil, autentisk rockabilly utan några krusiduller.

Bookletten innehåller historier skrivna av Rollin’ Rock Records grundare Ronny Weiser, Wild Bob Burgos, Mario Cobo och Rip Masters. Plus foton, gigflyers m.m.
Jag tycker att det är intressant att få sig en liten historielektion medans man sitter och lyssnar på en riktigt viktig pusselbit i Rockabilly musikens historia.

Det finns inte mycket att orda om här egentligen, detta är en viktig samling med två av Ray Campi’s album som praktiskt taget var en del av återupplivningen av Rockabilly musiken och livsstilen på 70-talet i England.
Dessutom som nästan alltid när det gäller rockabilly är det tidslös musik som aldrig blir för gammal för att lyssna på. Att detta är det första albumet med Ray campi i denna serie är också något positivt, vi kan alltså se fram emot minst ett album till!!

Har du ”Rockabilly Rebel” och/eller ”Rockabilly Rocket” i skivsamlingen, spara på dem och köp denna CD istället, du sitter på något värdefullt. Har du inte dessa vinyler finns det inget val utan att beställa dig ett ex och njut, för om detta inte är klassad som musikhistoria och musikkultur så vet jag inte vad som är det!!

Låtlista:

01. Rockabilly Rebel
02. Sack Of Love
03. A 50 Dollar Upright
04. I Let The Fright Trian Carry Me On
05. Doin My Time
06. The Rip-Off
07. Rockin’ And Rollin’
08. Cincinnati Cindy
09. Goodbye Love Hello Heartache
10. Jungle Fever
11. When I Saw Your Face In The Moon
12. You Stick Out In Pretty Places
13. Second Story Man
14. Don’t Get Pushy
15. Cravin’
16. Seperate Ways
17. I’m Gonna Bid My Blues Goodbye
18. How Can I Get On Top
19. Little Young Girl
20. Chew Tobacco Rag
21. You Don’t Rock’n’Roll At All
22. Ruby Ann
23. I Don’t Know Why You Still Come Around
24. Running After Fools
25. Jimmie Skins The Blues

Smakprov:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *